Oynatma Listesi
HABERLER

15 Mart 2020 Günün Özeti Milliyet'te

15 Mart 2020 Günün Özeti Milliyet'te

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir hafta içinde umreden dönen bir vatandaşın corona virüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Umre amacıyla Suudi Arabistan'da bulunan yaklaşık 10 bin vatandaş, Türkiye'ye dönmelerinin ardından 14 günlük karantina süreleri için Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara ve Konya'daki yurtlara yerleştirildi.

Çin'in resmi haber ajansı, 15 dakika sonra sonuç veren corona virüs test kitini dünyaya duyurdu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Yeni Ürün Güvenliği Kanunu ile tüketicilerimizi güvensiz ürüne karşı koruyacak ve güvensiz üründen kaynaklı mağduriyetlerini ivedilikle giderilecek çok önemli düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Güvensiz ürünlerin tüketiciden geri çağrılmasını zorunlu hale getiriyoruz" dedi.

ORDU Üniversitesi (ODÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Sevgili, Afrika’dan başlayarak yayılan ve Türkiye'nin İran ile Irak sınırına kadar gelen çekirge istilasını değerlendirdi. Çöl çekirgesi sürüsünün Türkiye’ye gelebileceğini düşünmediğini belirten Sevgili, "Geliyorlar bizi yok edecekler’ gibi bir durum yok. Ülkemizde var olan tehdit edici türler var, bunları kontrol etmek gerekiyor" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER