Oynatma Listesi
HABERLER

17 ilde alarm! Meteoroloji yeni haritayı paylaştı, İstanbul Valiliği de uyardı

Türkiye genelinin yarından itibaren soğuk hava etkisine girmesi beklenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel haritayı paylaştı. 17 kente sarı kodlu alarmı veren Meteoroloji bu bölgelerde olumsuz durumlara karşı vatandaşları uyardı.

Salı günü kutuplardan gelen ve Balkanlar üzerinden Türkiye’ye girecek soğuk hava dalgasının etkisiyle kente kar yağacağı tahmin ediliyor. Pazartesi gününden itibaren Sibirya soğuklarının etkisini girecek olan İstanbul’da sıcaklık 5 ila 8 derece düşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet işleri Daire Başkanlığı’na bağlı AKOM’un tahminine göre kentte lodosun getirdiği ılık hava, 8 Ocak Pazartesi’ye kadar etkili olacak.

AKOM, 9 ve 10 Ocak’ta kara dönüşmesini öngörüyor. 9 Ocak, Salı günü kentin yüksek kesimlerinde, 10 Ocak Çarşamba günü ise kent genelinde kar yağışının gerçekleşmesi bekleniyor.

Buna bağlı olarak öncelikle yurdun batı bölgelerinde sağanak ile güney ve batı kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların, zamanla tüm yurtta etkili olması tahmin ediliyor.

10.01.2024 Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte, Ülkemizin güney ve batı kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve batı kesimlerde (kıyı kesimler hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların, güney ve batı kesimler ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz’de yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 10.01.2024 (Çarşamba) günü kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere hafta boyunca hızlı ve ani düşüşle mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN FIRTINA UYARISI

MGM'nin değerlendirmelerini paylaşan İstanbul Valiliği, 'Marmara Denizi’nde rüzgârın, 07 Ocak, Pazar günü öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Pazartesi günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.' ifadelerini kullandı.

AKOM'UN İSTANBUL UYARISI

AKOM'dan yapılan uyarıda ise, 'İstanbul'da önümüzdeki hafta başından itibaren soğuk hava dalgasının etkili olması beklenmektedir. Bir süredir mevsim normallerinin 2-5 C° üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, 9-15 Ocak tarihleri arasında mevsim normallerine ve altına inerek sıcaklıkların kar değerlerine inmesi beklenmektedir.' denildi.

SICAKLIK 10-12 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya hesabından sıcaklıkların 12 derece birden düşeceğini ifade etti.

Bugün önemli bir meteorolojik hadisenin olmadığını belirten Şen salı gününü işaret ederek şunları söyledi;

Bugün önemli bir meteorolojik hadise yok. Kıyı Ege ve Çanakkale civarında akşam yağmurlu ve Güneydoğu yönden rüzgar kuvvetli esecek. Sıcaklık Batı'da normalin üzerinde Doğu'da ortalamada. İstanbul 16, İzmir yağmurlu 18, Antalya yağmurlu 20, Ankara 13 C°.

Pazar ve Pazartesi; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Kardeniz'e yağmur geliyor. Sıcaklık ortalama üzerinde olacak.

9 Ocak Salı günü sıcaklık 10-12 derece birden düşecek ve Kıyı Ege, Akdeniz, Trakya haricinde ülkede KKY ve kar yağışı başlayacak. 10 Ocak çarşamba günü de devam edecek.

17 KENTTE SARI KODLU ALARM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınladığı haritayla pazar günü için İstanbul dahil 17 il için yurdun batısına sarı kodlu uyarı verdi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER