Oynatma Listesi
HABERLER

3600 ek gösterge çalışmasında son viraj! Bugün Erdoğan'a sunulacak

Milyonlarca memur ve yüz binlerce memur emeklisinin mali haklarını ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesinde sona gelindi.

3600 ek gösterge ile ilgili 3 alternatifli çalışma tamamlandı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Konuyla ilgili son gelişmeleri aktaran CNN Türk muhabiri Gülşen Coşkun: şu ifadeleri kullandı:

 

"3600 ek gösterge memur ikramiyeleri ve aynı zamanda memurların emekli maaşlarına ilişkin olarak bir artış sağlayacak. Bu nedenle önemli bir hesaplama metodu. Artık işte sona gelindi. Zaten çalışma tamamlandı diye açıklama geliyordu. Bir de son toplantıların yapıldığını öğreniyoruz. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığında bugün son toplantı yapıldığının bilgisi geldi.

"MECLİS SÜRECİ OLACAK"

O toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı ve Aynı zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı da katıldı. Son taslağın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulması bekleniyor. Oradan alınan onayın ardından Meclis süreci olacak.

4 meslek grubu üzerinde konuşuluyor. O meslekler polis, din görevlisi, hemşire ve öğretmen. Şimdi bu noktalarda 3600 ek göstergelerle birlikte bazı iyileşmelerin yapılması bekleniyor. Memur-Sen'in talebi var. 4 meslek grubunu kapsamasın daha geniş yelpazede bir adım atılsın deniliyor. Yapılan çalışmanın tek bir formül üzerinde olmadığını öğrendik. Birkaç formül Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne sunulacak ve seçenekler arasından hangisi daha uygun buna karar verilecek. Daha sonra tek seçenek üzerinden devam edilecek.

 

Bu konunu maliyet boyutu var. Tek tek hesaplamalar yapıldı, ne kadarlık bir bütçe gerekecek? Şimdi gözümüz kulağımız çalışmanın hangisinde karar kılınacağında bakacağız."

MEMUR-SEN'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ek gösterge düzenlemesinde genel memnuniyetin yolu tazminat yansıtma oranlarını yükseltmektir. Kamu görevlilerinin ek göstergelerini gözden geçirmek ve adaletli bir düzenleme ile genel memnuniyet üretmek için gösterge kadar önemli bir diğer formül, tazminat yansıtma oranlarıdır.

Ek gösterge artışı yapmak emekli maaşı ve emekli ikramiyesini artırmak için son derece önemlidir. 3600’ün altındaki göstergeler için eş değer bir şekilde tazminat yansıtma oranı artışı yapılmaz ise genel memnuniyet için önemli bir konu sorunlu bir konuya dönüşür.

"TEKLİFİ BEKLİYORUZ"

 

3600 ek gösterge ve göstergelerin yeniden düzenlenmesi amaçlı yapılan talep alma amaçlı toplantılarda, sadece belli meslek guruplarını değil tamamını kapsayacak şekilde tüm detaylarıyla beklentiyi aktardık. Talep ve beklentileri dikkate almış bir çerçevede teklifi bekliyoruz.

Teklifin de yapılacağı üçüncü toplantıyı Mayıs ayı içerisinde yapmak hedefiyle süreç işledi. “Toplantı ne zaman” soruları sorulmaktadır. Toplantının zamanını Bakanlığın hazırlıkları ve vereceği tarih belirleyecektir. Sosyal taraf olarak önemli oranda söyleyeceklerimiz paylaştık.

Yeni şeyler söylemek, yetkililer tarafından yapılan çalışmanın görülmesine, teklifin gelmesine bağlıdır. Gayretimizde, amacımızda bellidir. Herkesi kapsayan hakkaniyetli bir düzenlemedir."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER