Oynatma Listesi
HABERLER

48 il için sağanak yağış uyarısı! Orhan Şen 2 günü işaret etti

Meteoroloji uyarı yaptı, yağışlar 48 ilde etkili olacak? Son durumu CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen aktardı. "G.Doğu Anadolu'nun doğusuna uzun bir aradan sonra ilk defa yağmur yağıyor." diyen Şen, yurdun batı kesimlerinde yağışların cuma ve cumartesi günü kuvvetli olacağını söyledi. Şen, hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren daha düşeceğini bildirdi.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, son hava durumunu aktardı. Yağışların çok geniş bir alanda etkili olacağını aktaran Şen, sıcaklıkların da düşeceğini söyledi. Şen'in açıklamaları şöyle:

 Yağışlar geniş bir alanda etkili olacak. Marmara'nın doğusu İstanbul dahil olmak üzere, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeyi. Önemli yağışlar ise Adana-Kahramanmaraş bölgesinde etkili olacak. Bunun haricinde benim dikkatimi çeken G.Doğu Anadolu'nun doğusuna uzun bir aradan sonra ilk defa yağmur yağıyor. Diyarbakır, Mardin, Şırnak Cizre'de bugün yağış var. Önemli bir haber aslında. Bir de Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar var. Adana ve Kahramanmaraş'ta yağışlar biraz kuvvetli olacak.

Yarın yağmur azalıyor, sakin geçecek. Cuma ve cumartesi için Batı bölgelerimize kuvvetli bir yağış geliyor. Bu yağış hem gök gürültülü sağanak yağış şeklinde hem de su baskını yapma ihtimali var. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı karadeniz'de gök gürültü yağışlarla karşılacağız. Hafta sonu pazar gününden itibaren sıcaklar biraz daha düşecek.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER