Oynatma Listesi
HABERLER

Adana'daki kazada şehit düşen 2 asker gözyaşlarıyla memleketlerine uğurlandı

Adana’nın Kozan ilçesindeki trafik kazasında şehit olan 2 asker Adana İl Jandarma Komutanlığında yapılan törenle memleketlerine uğurlandı.

Adana-Kozan kara yolu Mansurlu kavşağında otomobil ile askeri aracın çarpıştığı kazada şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Burak Şahin (27) ve Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Avan (28) için Adana İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Şahin ve Avan’ın naaşları cenaze aracıyla tören alanına getirildi. Türk Bayrağına sarılı şehit naaşları silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanındaki noktaya kondu. Bu sırada şehit yakınları gözyaşlarına boğulup ağıt yaktı. Şehit yakınlarını kadın askerler teskin etmeye çalıştı. Tören saygı duruşuyla başladı. Daha sonra Adana İl Müftüsü Hasan Çınar şehitler için dua okundu. Duanın ardından şehit naaşları silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Bu sırada şehit aileleri ağıtlar yaktı.
Törenin ardından Astsubay Çavuş Burak Şahin'in cenazesi İstanbul’a, Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Avan'ın cenazesi Osmaniye'nin Düziçi ilçesine uğurlandı.
Şehit törenine Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Milletvekilleri Abdullah Doğru, Tamer Dağlı, Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci, Adana Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cüneyt Arıkan, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Koyuer, Adana İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş ve çok sayıda kamu kurum müdürü ile komutanlar katıldı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER