Oynatma Listesi
HABERLER

Aksaray bataklıklarına 'organize operasyon'

İstanbul Aksaray’da uyuşturucudan kumara, sahte içkiden kaçak konsomatris çalıştırmaya kadar değişik alanlarda faaliyet gösteren suç çetelerine erketelik yapan bir şebeke polis tarafından çökertildi. Polis baskınlarını önceden haber alıp belirledikten sonra, çete lideri ve üyelerine ilettiği tespit edilen şebekenin 8 üyesi yakalanıp gözaltına alınırken, emniyet içerisindeki uzantılarına yönelik olarak soruşturma başlatıldı.

İstanbul'un fuhuştan sahte içki ve kumara, uyuşturucudan kaçak konsrimatis çalıştırmaya kadar değişik alanlarda faaliyet gösteren suç örgütlerinin merkezlerinden birisi haline gelen Aksaray'daki gayrimeşru çetelerini polis baskınlarından korumak için karakol ve ekip aracı takibi yapıp baskınları önceden çete üye ve liderlerine ilettiği belirlenen bir şebekeyi takibe alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, geçtiğimiz Cumartesi gecesi şebeke üyelerinin irtibat halinde olduğu Room Bar, Beyaz Saray, The Coctail, Android, Belance, Lacost, New Europa, Laguna ve Carisma adlı gece kulüplerine ani baskınlar düzenledi.

Baskınlarda haklarında yakalama kararı çıkarılan 11 şebeke üyesinden 8’ini adreslerde bulup gözaltına alan ekipler, baskın sırasında gizli bölmelere saklanmış yabancı uyruklu 23 kadını da gözaltına aldı. Mekan sahipleri tarafından yapılan kimisi ayna arkası, kimisi bar altıdaki gizli bölmelerden çıkarılan kadınların kaçak şekilde konsrimatis olarak çalıştırıldığı tespit edildi.

Sahte içki üretim malzemelerinden uyuşturucu ve kumar oynama malzemelerine kadar değişik suç aletlerinin ele geçirildiği operasyonda, baskın yapılan adreslerden birisinin gizli kumarhane olduğu belirlenirken, gizli bölmelerde saklanırken yakalanıp gözaltına alınan 23 yabancı uyruklu kadının ise yurda kaçak olarak sokuldukları tespit edildi.

Operasyonun ana hedefi olan ve bir itirafçı ifadesiyle başlatılan teknik takiplerde, çete üyelerine erketelik yaptığı tespit edilip haklarında gözaltı kararı verilen 11 şebeke üyesinden 8'inin yakalandığı operasyonda polis erketelerin emniyet içerisindeki uzantılarını araştırıyor.

Çeteleri polis baskınlarından korumak için organize bir şekilde hareket ettikleri ve baskın yapacak olan emniyet birimlerini karakollardan devriye araçlarına kadar yakın takibe alıp izledikleri belirlenen şebeke üyelerinin emniyette sorguya alınan 8 üyesinin verdiği ifade doğrultusunda önümüzdeki günlerde şebekenin emniyet içerisindeki çürük elmalarına yönelik operasyon yapılacağı öğrenildi.

“Suç örgütü kurmak, suç örgütü yönetmek, suç örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla gözaltına alınan erkete şebekesinin, para karşılığında erketelik yaptığı belirlenen ve "hürriyeti tahdit, zorla çalıştırma, kumar oynatma, konsomatris çalıştırma, sahte içki imal etme ve uyuşturucu bulundurma" gibi suçları gerçekleştirdiği tespit edilen çetelerin üyelerinin gözaltına alınmasına yönelik olarak da çalışmalarını devam ettiren organize ekiplerinin kumar oynatıldığını tespit ettiği bir gece kulübü ile, kaçak ve sahte içki malzemeleri bulunan bir başka gece kulübüne ise kumar oynatma ve sahte içki üretmekten işlem yaptığı tespit edildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER