Oynatma Listesi
HABERLER

Antalya açıklarında şiddetli deprem

Antalya açıklarından 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Antalya, Isparta ve Denizli'de de hissedildi.

AFAD'ın geçtiği son dakika bilgilerine göre; AFAD, saat 08.32'de Akdeniz'de Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Depremin derinliği 9 kilometre olarak ölçüldü. Sarsıntı Antalya, Isparta, Denizli gibi illerde hissedildi.

 

Depremin merkez üssü, Yunanistan'ın Kerpe Adası'na 139 kilometre mesafede. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 6.1 olarak açıkladı. Kandilli, depremin derinliğini 28 kilometre olarak duyurdu. Deprem Mısır'ın başkenti Kahire'den de hissedildi.

6.3'LÜK DEPREM İZMİR'İ SALLAMIŞTI

Yunanistan'ın en büyük adası Girit'in hemen yanından geçen dev fay hattı, son haftalarda hareketli. Girit Adası'nın doğusunda gerçekleşen 6.3 büyüklüğündeki deprem, Antalya'dan İzmir'e Türkiye'de de hissedilmişti.

Girit Adası, Eylül ayının sonunda da 6 büyüklüğündeki depremle sarsılmıştı. En az bir kişinin hayatını kaybettiği depremde çok sayıda bina yıkılmış, Girit genelinde okullar tatil edilmişti.

Girit Adası'nın güneyinden geçen Doğu Akdeniz-İyon Denizi fay hattı sıklıkla depremlerin meydana geldiği bir fay. Fay hattı Kızıl Deniz'den başlayıp Suudi Arabistan, İsrail, Lübnan gibi ülkelerden geçerek, Hatay'dan Akdeniz açıklarına dönüyor. Hat, Rodos'un yakınlarından geçip İyon Deniz'i açıklarına kadar devam ediyor.

 

VALİ YAZICI: CAN VE MAL KAYBI YOK

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Akdeniz açıklarında meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yazıcı, "İlimiz Kaş ilçesi açıklarında, saat 08.32'de 6,0 büyüklüğünde meydana gelen depremde, şu ana kadar gelen bilgilere göre çok şükür can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ise "Ben hissetmedim. Çevreden bize ulaşan herhangi bir hasar olduğuna dair bilgi yok. Deprem çok açıkta olduğu için Kaş ilçe merkezi ve mahallelerinde fazla hissedilmedi" açıklamasında bulundu.

Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı da "54 mahalle muhtarımızla iletişim sağlandı. Şu ana kadar Kaş ilçemizde tespit edilen hiçbir olumsuzluk yok. Can ve mal kaybı yok" dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan saat 08.32'de, Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremle ilgili AFAD'dan yapılan açıklamada "Akdeniz'de Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında (155 km), saat 08.32'de 6,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Geçmiş olsun Antalya. Kaş ilçesi açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.

 

Deprem, Antalya'nın yanı sıra Burdur, Mersin, İzmir, Denizli ve çevresinde de hafif hissedildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER