Oynatma Listesi
HABERLER

Asgari ücrette kritik gün yarın

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere yarın toplanacak. Görüşme saati belli oldu. Komisyon yarın saat 14.00'te biraraya gelecek. Peki asgari ücrette konuşulan rakam ne ? İşte detaylar...

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç 13 Haziran'da başlayacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol şu ifadeleri kullandı: Yarınki komisyon çalışmalarını bekliyor olacağız. TİSK'in duruşu belli. Ülkemiz bizim için öncelikli konu. TİSK sosyal diyaloğa çok önem veriyor.

Ülkemizin ihtiyaçlarını her şeyin önüne koyuyoruz. İşçi işveren devlet diye ayırmayı sevmiyoruz. Biz tek gemideyiz. Bir tane ülke var. Çalışan işveren birbirinden ayrılan isimler değillerdir.

TİSK'in şöyle bir görüşü var. Bayram öncesi süreci tamamlamak arzusundayız. Komisyon her şeyi dikkate alıyor. Kuru enflasyonu her şeyi dikkate alıyor. Ara dönem zammı olmasın yıl sonu beklenilsin gibi bir görüşümüz yok. Türkiye Cumhuriyeti'ndeyiz Türk Lirası konuşacağız."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER