Oynatma Listesi
HABERLER

'Asrın felaketini asrın dönemi sıfatına döndürdük'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin yarattığı yıkımı ortadan kaldırmak için çok büyük ekiple çalıştıklarını belirterek, "O asrın felaketini asrın dönemi sıfatına döndürdük.' şeklinde konuştu.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhasekiyerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Trabzon’da Çarşıbaşı ilçesinde seçim yürüyüşüne katıldı. Burada vatandaşlarla selamlaşıp, taleplerini dinleyen Bakan Özhaseki, katıldığı bir cenaze namazının ardından Yomra ilçesinde gerçekleştirilen mitingde konuştu.

6 Şubat depremlerini hatırlatarak, depremselliğe uygun davranmaktan başka çare olmadığını vurgulayan Bakan Özhaseki, “Üzerinde yaşadığımız bu güzel Anadolu coğrafyası dünyanın en eski yerleşimlerinden bir tanesi, cennet gibi bir vatana sahibiz. Aynı zamanda son dönemde de mazlumların sığınma coğrafyasıdır. Her güzelin bir kusuru olduğu gibi bu coğrafyanın da iki tane kusuru var. İkisi de yerin altında. Birisi kitle örgütleri; bu ülkeyi bölmek parçalamak isteyen yurt dışı destekli hainler bitmek bilmiyor. İkincisi de depremsellik; deprem de başımızın belası. Cenabıhak'a şükürler olsun PKK’yı da bitirdik, FETÖ’yü de, DHKPC’sini, IŞİD’i de toprağa gömdük. Bir daha çıkamayacaklar inşallah. Bir taraftan da yerin altında bir depremsellik var. Ne yazık ki kural böyle konmuş, biz depremselliğe kafa tutamayız. Ona uygun şekilde hal almaktan başka çaremiz yok. En son 6 Şubat’ı hatırlayın. 2 tane deprem tam 18 ilimiz etkilendi, 14 milyon insanımız zarar gördü, 680 bin evimiz yıkıldı, 170 bin de iş yerimiz yerle bir oldu. Maddi hasar çok büyük, 100 milyar doların üzerinde. Toprağa verdiğimiz kardeşlerimizin sayısı 53 bin 500” dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER