Oynatma Listesi
HABERLER

Avrupa benzinli araçlara veda ediyor

AB’de benzin ve dizel otomobil yasağı 2035 yılında başlayacak. Bu karar neden alındı, sonuçları tüketiciler açısından ne olur? Otomotiv Yazarı Levent Köprülü merak edilen soruları cevapladı.

ARTAN PETROL FİYATLARI NEDENİYLE AZ YAKAN ARAÇLARA İLGİ VAR, ELEKTRİKLİ ARAÇLARA TALEP ARTIYOR. BU DÖNÜŞÜME NE KADAR HAZIRIZ?

Bir tek Türkiye’de değil tüm dünyada konuşuluyor. Birçok ülke buna çekincelerini dile getiriyor. Türkiye’de de söz konusu olan altyapı eksikliği yeterli şarj istasyonu bulunamaması tüketicileri elektrikliye karşı soğutuyor.

Bu konuda zorluk yaşanacak burada ülkelere çok büyük rol düşüyor. Bazı ülkelerde elektrikli araç satışlarının fazlalaşmasıyla teşvik devreye sokulmuştu. Bu ülkeler satışlar arttı diye teşvikleri kaldırdığını görüyoruz. Bu aslında erken alınmış bir kararmış gibi geliyor. Norveç ve İsveç gibi ülkeler dışında gönüllü olarak elektrikli araç satın alan sayısı yeterli değil. Bu anlamda korku ve endişe var.

E yakıtlar konusunda da çalışmalar sürecek. Karbondioksit yakıtlar var bu konuda da çalışmalar devam edecek."

Otomotiv Şirketi Yöneticisi Selen Alkım ise konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Elektrikli talebi her geçen gün Türkiye’de de adım adım artıyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artış elektrikli araçlar için bir cazibe merkezi haline getirmeye başladı."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER