Oynatma Listesi
HABERLER

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tezkere sorusu: Ortağın İYİ Parti ihanet mi etti?

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Biz gördüğümüz yerde vurmazsak, onlar bizi vuracaklar. Türkiye teröre karşı savunmada değil taarruzdadır." dedi. CHP'nin tezkereye 'hayır' oyu vermesini işaret eden Bahçeli, "CHP, HDP'nin dayatmasına boyun eğmiştir. Ortağın İyi Parti de ihanet etti mi? İhanet edenlerle yol yürümek fıtratında mı var?" diyerek Kılıçdaroğlu'na seslendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.
İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Toplantımızı takip eden aziz vatandaşlarımızı, muhterem kardeşlerimizi yürekten selamlıyor, şükranlarımı sunuyorum.

 

CHP'NİN GERÇEK YÜZÜNÜ HER KESİMDE ANLATACAĞIZ

2023'e kadar hiç durmayacağız. Haziran ayında yapılacak seçimler için milletimizle kucaklaşacağız, inanç birliği yapacağız. Tarihine sırt çevirmiş, kökünden uzaklaşmış, CHP'nin gerçek yüzünü her kesimde anlatacağız. 2023 seçimlerinde CHP'nin en çok oy aldığı 131 yerde bunları anlatacağız. Atatürk sevdalısı kardeşlerimize bir bir uğrayacağız. Takdiri millete bırakacağız. Arkadaşlarımızı Anadolu'ya gönderiyoruz. Yerimizde sayamayız, bu yüzden erkenden yol almalıyız. Her insanımıza dokunacağız, onlarla kesinlikle uzlaşacağız. Nerede bir vatan evladı varsa onunla kucaklaşacağız. 2023'te bir millet yükselişine imza atacağız. MHP nerede diye soranlara söylüyorum ki; bakmasını bilenlere her yerdeyiz. Türk milletinin ta kendisiyiz...

 

Türkiye Cumhuriyeti'ni geleceğe taşımak, milletimizin refah ve mutluluğunu her zaman en üst seviyede tutmak ihmal edemeyeceğimiz bir gayedir. Bu misyon Türkiye'yi lider ülke konumuna taşıyacaktır. Bunu başarmanın yolu kronikleşmiş ayak bağlarından öncelikle kurtulmasıdır. Ecdadımızın duaları, şehitlerimizin ruhları, yetimlerin yürek yaraları, nesillerin gelecek ümitleri bizimledir, bizim yanımızdadır.

ZULÜM, BASKI, SÖMÜRÜ DOĞAYI ZEHİRLEMEKTEDİR

Yer kürenin en önemli sorunlarından birisi teknolojik sıçramadaki ivmenin ekonomiye yansımamasıdır. Uygarlık merdivenlerinden çıkıldıkça tam tersi istikamette insana saygı, maalesef hızla iniş halindedir. Zulüm, baskı, sömürü, hegemonya mücadeleleri aynı zamanda doğayı da zehirlemiştir.

MİLLİYETÇİLİĞİMİZ ÇEVRE DUYARLILIĞI İLE EŞ ANLAMLIDIR

Çevre kirliliğinin, doğa katliamının bir numaralı failleri insan hakları konularından mangalda kül bırakmayan ülkelerden başkası değildir. Bir yanda küresel sıcaklık artarken diğer yanda buzullar erimektedir. Nehir sularının azalmasına eşlik eden, içme suyundaki azalmalar daha da vahim bir noktaya gerilemektedir. Hem vatanımızı hem de gezegenimizi düşünmek, sorunlarını dert etmek durumundayız. Ülkemiz küresel ısınmanın endişe verici sonuçlarına maarruzdur. Fosil yakıt kullanımını azaltmak mecburiyetindeyiz. Çünkü bizim milliyetçiliğimiz çevre duyarlılığıyla eş anlamlıdır. İnsanlık küresel ısınmanın ağır problemleriyle muhataptır. Dünyanın sıcaklığı sistematik bir şekilde artış halindedir. Küresel ısınmadan kaynaklı iklim değişikliği sonucunda milyarlarca insan salgın hastalıklarla karşı karşıyadır. Böyle giderse 2025 yılından itibaren 3 milyardan fazla insanın susuzluk yaşayacağı tahmin edilmektedir. Önümüzdeki yıllarda su kaynakları üzerinden küresel cepheleşme ve hatta çatışma ihtimali oldukça fazladır. Denizlerin yükselmesinden kıyı kesimleri ciddi şekilde etkilenecektir.

 

KİMİN SAMİMİ KİMİN MASKELİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKACAKTIR

Sayın Cumhurbaşkanımız Roma'da verimli, yararlı temaslar kurmuştur. ABD Başkanı Biden ile 1 saat 10 dakikalık görüşmesi, bu görüşmede mutabık kalınması, NATO ve stratejik ortaklığa vurgu yapılması önemlidir. Bundan sonra kimin samimi kimin maskeli olduğu ortaya çıkacaktır. 2 ülke arasındaki diyalogların artırılması, sevsek de sevmesek de herkesin çıkarına uygundur. Türkiye duruşuyla anıtlaşan bir ülkedir.

BOYNUMUZ BÜKÜK OLSA CHP MUTLU OLURDU

 

ABD ile ortak mekanizma kurumasına mutabık kalınması bize göre değerlidir. Bundan sonra kimin samimi, kimin maskeli olduğu ortaya çıkacaktır.  Türkiye'yi küçük görenlerin ya kanında bir bozukluk ya da karakterinde bir bodurluk vardır. Roma'da boynumuz bükük olsa CHP mutlu olurdu. 

BIDEN'DAN ÇOK BIDAN'CI KESİLENLER...

Cumhurbaşkanımız ile Biden arasındaki görüşmeyi hazmedemeyenler karşımızdaki manzaranın hiç de iddia edildiği gibi olmadığını savunmuştur. Bunlar ABD'nin görüşüdür, şu anki yönetimin Türkiye'ye muhabbet beslemediği de açıktır. Türkiye insan haklarına onlardan çok daha fazla saygılıdır. Kavala bildirisi hazırlayan bu ülkenin sahip olmadığı kadar bu ülkede hukuk hakimdir. Türkiye'nin ABD'nin terör örgütleriyle yakın ilişkisi hakkında üzüntü ve kaygılarını paylaşmasının ne hikmetse üzeri örtülmeye çalışılmaktadır. Biden'dan çok Biden'cı kesilenler, Türkiye'ye yuvalanmış Washington cephesidir, iki taraflı çalışan ajanlarıdır. BM Zirvesi'nden sonra kaynatılan dedikodu zamanı şimdi zilletin başına kaynar su olarak dökülmüştür.

TÜRKİYE TAARUZDADIR

Biz gördüğümüz yerde vurmazsak, onlar bizi vuracaklar. Türkiye'yi teröre karşı savunmada değil taarruzdadır. CHP Türkiye'nin karşısında konuşlanmıştır. Türk askerine hayır, Türkiye karşıtlarına evet dedi. Kılıçdaroğlu geçmiş olsun, kendini de yaktın partini de... Yabancı askerler konusu kuyruklu bir yalandan ibaret CHP, HDP ile el ele tutuşarak ihanetin tepelenmesine hayır demiştir.  Sen PKK'nın tutsağı, biz de milletin meftunu, yılmaz hizmetkarıyız. HDP'nin dayatmasına CHP boyun eğmiştir. Ortağın İyi Parti de ihanet etti mi? İhanet edenlerle yol yürümek fıtratında mı var? Türkiye'ye hayır demekle vatana, cumhuriyete katmerli ihanet eden sensin.

BOZKURT GİBİ KARŞILARINDA DURURUZ

CHP bunları yapıyorken tezkereye evet demenin sancılarını yaşayan İP Başkanı 'Burası Kürdistan'dır' sözüne tek kelime dahi edememiştir. Kürdistan diye bir yer yoktur. Gerekirse şehit oluruz ama üniter milli devletimizi asla parçalatmayız. Kürdistan fitnesine bedenlerimizle direnir, bozkurt gibi karşılarında dururuz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER