Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Kacır Gıda Araştırma ve Analiz Merkezi'nin açılışına katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Şanlıurfa’da faaliyete giren Gıda Araştırma ve Analiz Merkezi'nin (GAAM) açılışını gerçekleştirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KacırŞanlıurfa’da faaliyete giren Gıda Araştırma ve Analiz Merkezi'nin (GAAM) açılışını gerçekleştirdi. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü fuaye alanındaki açılışa Bakan Kacır’ın yanı sıra Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ile sanayiciler ve iş adamları katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaptığı konuşmada, "Gıda Araştırma ve Analiz Merkezinin açılışı vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyor her birinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Bereketli toprakları, zengin tarım ürünleri çeşitliliği, kadim tarihinden gelen bilgi birikimiyle tarım ve gastronomi şehri olan Şanlıurfamızda gıda endüstrisinin sürdürülebilir ve teknoloji odaklı gelişimine katkı sağlayacak bu tesisin Şanlıurfamıza, Şanlıurfalı hemşehrilerimize, kardeşlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kıymetli misafirler, tüm dünyanın küresel daralmalardan, krizlerden geçtiği bu dönemde Türkiye yatırım, istihdam, üretim, ihracat rotasında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde emin adımlarla yoluna devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ihracatımız 255,8 milyar dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdı. Bu rakamla orta vadeli programdaki 155 milyar dolarlık ihracat hedefimize de aşmış olduk. 2023’ün üçüncü çeyreğinde ekonomimiz yüzde 5,9 oranında büyüyerek son 13 çeyrektir kesintisiz büyüme trendini sürdürdü. Salgın öncesi döneme göre son 3 yılda 4 milyonun üzerinde ilave istihdam oluştu” dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER