Oynatma Listesi
TELEVİZYON

Bakan Soylu'dan sokağa çıkma yasağı sorusuna yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Güvenlik güçlerimizde esnek çalışma yok, herkes görevinin başında" dedi. Sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorusuna Bakan Soylu, "Gerekirse tedbirleri yükseltebiliriz. Daha üst tedbirler lamamız gerekiyorsa alırız" yanıt verdi. "Sosyal izolasyona uyuluyor mu?" sorusuna yanıt veren Bakan Soylu, "Ters bir şey söyleyeceğim belki ama... Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkıntı var. Ankara, İstanbul, İzmir'de şehir çekilmiş durumda" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs salgınına ilişkin, "Suudi Arabistan, bize ve dünyaya hiçbir vaka bildirmedi. Umreden gelenlerde ne zaman ilk vaka çıktı, Sağlık Bakanımız hemen tedbirini aldı." dedi.

Soylu, A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Soylu, insanlığın küresel boyutta büyük bir salgınla karşı karşıya kaldığını, tüm ülkeler gibi Türkiye'nin de çeşitli tedbirler aldığını söyledi.

Türkiye'nin en üst seviyede tedbir aldığını vurgulayan Soylu, "Şu ana kadar sadece bizim Bakanlığımız 38 genelge yayımlamış. Bunların 17 tanesi sınırlarla alakalı. Biz ilk önce sınırları kapatarak ciddi tedbirler aldık." dedi.

Tedbirlerin, salgının yayılma hızını ne ölçüde azalttığını, sosyal izolasyonu ne kadar sağladığını ölçüp titizlikle takip ettiklerini vurgulayan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de hayatın yüzde 80'i durmuş durumda. Biz şehirler arası ve şehir içi trafiği ölçüyoruz. Yolcu otobüsü sayısını, yolcu sayılarını ölçüyoruz. Bunların hepsine ilişkin veriler elimizde. Şehirler arası yolcu otobüslerindeki azalma yüzde 73, yolcu sayısındaki düşüş yüzde 81'i buldu. Bu rakamları tek tek ölçüyoruz ve almamız gereken tedbirleri değerlendiriyoruz. Bu süreçte dünya da biz de 4 temel noktaya bakıyoruz: Sağlık sistemimizin ayakta kalması, kamu düzeninin devam etmesi, sosyal izolasyonun sağlanması ve tedarik zincirinin aksamadan devam etmesi. Bunları sağlarsak sistemi ayakta tutmuş oluruz. Bu dördüyle ilgili karşı karşıya kaldığımız durumlara göre de tedbir yükseltiyoruz. Dünyayı da takip ediyoruz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER