Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Tekin'den BM'ye İsrail eleştirisi: Çok açık bir ikircikli politika

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde düzenlenen 'İstanbul Öğretmen Akademileri 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı ilk Ders Töreni'ne katıldı. İsrail-Filistin savaşına değinen Tekin, Birleşmiş Milletler'i ve UEFA'Yı eleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde düzenlenen, 'İstanbul Öğretmen Akademileri 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı İlk Ders Töreni'ne katıldı.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına değinen Tekin, BM'yi eleştirerek, "Bugün çocuklar öldürülüyor okulda, okullar, hastaneler bombalanıyor. Bizim temel haklar bağlamında okuttuğumuz bütün o evrensel olduğunu iddia ettiğimiz metinlerin tamamında güvence altına alınan haklar ayaklar altına alınıyor. Birleşmiş Milletler savaşın başlangıcında doğrudan tepkisini koymadı. Sadece bir örnek olsun diye söyleyeyim. Ukrayna-Rusya savaşı başladığında anında tepki veren, karikatürize ederek söylüyorum; Mesela UEFA, Avrupa Futbol Federasyonu, savaş başlar başlamaz Rusya ve Rus takımlarının turnuvalardan ihraç edildiğini söyledi. Hemen tepki koydular ama daha dün, önceki gün, bir gazete haberi okudum. UEFA bundan İsrail'in maçlarını Macaristan'da oynayacağını yani hala İsrail'in can güvenliğini, İsrail Futbol takımının güvenliğini teminat altına almaya çalışıyor. Bu çok açık bir ikircikli politikadır" diye konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER