Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Uraloğlu YSS Köprüsü'ndeki demiryolu projesi için tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Ticaret Odası Ocak Ayı Olağan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden hayata geçireceğimiz demiryolu projesiyle beraber buradaki kısıtlı kapasiteyi, kısıtlı saatler kullanmasını artık tüm zamanlara yayma imkanımız olacak." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Ocak Ayı Olağan Toplantısı'na katıldı. Eminönü'ndeki merkez binasında gerçekleşen toplantıda, İTO Başkanı Şekib Avdagiç ve İTO üyeleri yer aldı. Burada meclisin kendisinden taleplerini dinleyen Uraloğlu, açıklamalarda bulundu.

"ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARININ KONUMLARININ BELİRLENMESİ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRMEKTEYİZ"

Türkiye'nin sanayisinin AB Yeşil Mutabakatı'na yönelik politikalarla bütünleştirilmesinin kaçınılmaz bir gereklilik olarak öne çıktığını belirten Bakan Uraloğlu, "Ülkemizin Paris Anlaşması'na taraf olmasıyla birlikte 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve Yeşil Kalkınma Politikası doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadeli stratejik hedef ve eylemlerin belirlenmesi için de çalışmalara başlamış bulunuyoruz. 2053 yılı için hedeflediğimiz sıfır emisyon doğrultusunda ulaşım odaklı, sera gazı emisyonlarını sıfıra indirmeye yönelik somut adımları da atıyoruz. Özellikle elektrikli araçların menzilleri ve mevcut şarj istasyonlarının konumları düşünüldüğünde yolculukların daha verimli hale getirilmesi, şarj ihtiyacını karşılamak üzere mesafenin optimum düzeye getirilebilmesi ve elektrikli araç kullanımını teşvik etmek amacıyla elektrikli araç şarj istasyonlarının uygun konumlarının belirlenmesine yönelik projeyi de hayata geçirmekteyiz" dedi.

"YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ ÜZERİNDE DEMİRYOLU PROJESİ HAYATA GEÇECEK"

Kalkınma Yolu ve Zengezur Koridoru projelerinin Türkiye'nin ticari, lojistik ve siyasi bağlarını güçlendirmesi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, "Çin ve Hindistan gibi büyük ülkelerden Basra Körfezi'ne gelen her türlü emtianın FAW Limanı'ndan Ovaköy Sınır Kapısı vasıtasıyla ülkemize ulaştırılması yönünde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Basra Körfezi'nde elleçlenen bir ürün buradan yüklendiğinde Türkiye üzerinden şimdilik Marmaray'dan Avrupa'nın her noktasına ulaşabilecek durumdadır. İlerde de Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden hayata geçireceğimiz demiryolu projesiyle beraber buradaki kısıtlı kapasiteyi, kısıtlı saatler kullanmasını artık tüm zamanlara yayma imkanımız olacak. Kalkınma yolu projesi kuzey-güney koridorları arasındaki Uzak Doğu, Güney Asya ve Orta Doğu'ya, Avrupa'ya bağlayacak en kısa ve en ekonomik koridor olacaktır. Yine Türkiye'yle Azerbaycan arasında doğrudan demiryolu ve karayolu ulaşımını sağlayacak olan Zengezur Koridoru Projesi'ni de hayata geçiriyoruzö diye konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER