Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Yardımcısı Turan Kahramanmaraş'ta kütüphane açılışına katıldı

Kahramanmaraş’ta kütüphane açılışına katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketiyle mücadelenin sadece bina dikmekle olmadığını, toplum psikolojisinin de düzeltilmesi gerektiğini belirterek, "Bize acilen eski Hatay’ımız, bize acilen eski Kahramanmaraş’ımız, eski Adıyaman’ımız, eski Gaziantep’imiz lazım. Onun için hepimizin gayreti, emeği gerekir” dedi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin, Kahramanmaraş’taki Baykar Konteyner Kenti’ne yaptırdığı kütüphanenin açılışı törenle yapıldı. Törene; İçişleri Bakan yardımcısı Bülent Turan, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Türkiye Dili ve Edebiyatı Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, belediye başkanları, daire amirleri ve konteyner kent sakinleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ekrem Erdem, kitabın en iyi dost olduğunu belirterek herkese kitap okumayı tavsiye etti. İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan da kitap ve kütüphanenin kıymetli olduğunu belirtti. 6 Şubat’ta yaşanan afet sonrasında sadece afetin yaşandığı şehirlerde değil, tüm Türkiye’de insanları kitapla buluşturmanın ayrı bir keyif ve ayrı bir onur olduğunu ifade eden Turan, şunları söyledi:

 

 

 

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER