Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Yerlikaya açıkladı! Operasyonlar başladı, rota değişti: Türkiye'ye sakın gitmeyin

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçle mücadeleye ilişkin son bilgileri aktarırken, göçmen organizatörlerinin telefon konuşmalarına dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadeleye ilişkin yürütülen operasyonlara ilişkin son bilgileri açıkladı. Bakan Yerlikaya, "Bölücü örgüt 1 Ekim'de bakanlığımızın önünde terör eylemi girişiminde bulundu. Kahraman polislerimizin karşılığı ile 2 teröristlerin ölümü ile son buldu." dedi.

 

"PKK/YPG'YE AİT ENERJİ TESİSLERİ BOMBALANDI"

Yerlikaya, "1 Ekim saldırı girişimi örgütün can çekişmesidir. İçinde bulundukları çaresizlik terörün çirkin yüzünü gösterdi. Hemen arkasından başlattığımız kahramanlar operasyonu ile mücadelemizin amansız devam ettiğini gösterdik. PKK YPG'ye ait altyapı üst yapı enerji tesisleri hava unsurlarımızca bombalandı. Hainler yaptıklarının bedelini ödeyecek." şeklinde konuştu.

309 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bakan Yerlikaya operasyonlara ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: Son 120 günde örgütlere yönelik İHA-SİHA'larımız 21459 saat uçuş gerçekleştirdik. PKK-KCK'ya yönelik 54598'i kırsalda olmak 65 bin 730 operasyon yapıldı. Kırsalda ve şehirde operasyonlarda 309 terörist etkisiz hale getirildi. 403 şüpheli tutuklandı.

FETÖ'ye yönelik 1786 operasyon yapıldı, 536 şüpheli tutuklandı. DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 61 terörist etkisiz hale getirildi, 161 terörist tutuklandı. DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 61 terörist etkisiz hale getirildi, 161 terörist tutuklandı. Etkisiz hale getirilen hainlerin 25'i terör örgütlerinin sözde üst düzey yöneticisiydi. Kırmızı kategorideki 2 terörist başta Beşiktaş stat saldırısı olmak üzere Diyarbakır ve Şırnak'ta 83 canın şehit edilmesi eyleminde talimat veren hainlerdi. 57'si bombalı olmak üzere 68 eylem önlendi.

38 MAFYA TİPİ ÖRGÜT ÇÖKERTİLDİ

Bakan Yerlikaya, 38 mafya tipi örgüt çökertildiğini de söyleyerek, "Çetelere nefes aldırmayacağız" dedi.

GÖLGE GİBİ TAKİPTEYİZ

Uyuşturucuya ilişkin bilgileri aktaran Yerlikaya, "Türkiye Yüzyılı'nda uyuşturucuyu küresel felaket olarak görüyoruz. Temel hedefimiz Türkiye'nin uyuşturucu için yasaklı bölge olarak görüyoruz. Terörle eşdeğer buluyoruz. Uyuşturucu rotalarının rotasının değişmesi için mücadele ortaya koyarken topluma dönük bilinçlendirme faaliyetlerini artırıyoruz. Uyuşturucuya göz açtırmayacağız. Gölge gibi takipteyiz. Hepsinin bir bir tepelerine çöküp nefeslerini kesip adalete teslim edeceğiz." dedi.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE

"Çağımızın küresel sorunlarını başında göç var. " diyen Bakan Yerlikaya, "Geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 3 milyon 274 bin. İkamet izinli yabancı sayısı 1 milyon 150 bin. 281.177 uluslararası koruma altındaki yabancı bulunuyor. 2937 operasyonda 3975 göçmen kaçakçısı yakalandı 1225'i tutuklandı. 112404 düzensiz göçmen yakalandı. Bunlardan 48.339'u ülkelerine gönderildi. İstanbul'da 304 operasyon yapıldı. Yakalanacağını anlayan ikamet süresi biten 120 bin 531 yabancı ülkemizden ayrıldı. Hudut birliklerimizin başarılı çalışmaları ile 120 günde 80.946 göçmenin sınırdan girişi engellendi. İstanbul'da bugüne kadar düzensiz göçmenlere yönelik 304 operasyonlarda 94 şüpheli tutuklandı. Operasyonlarda 42257 göçmen yakalandı şimdiye kadar. 4 milyon 711 bin 622 düzenli göçmen bulunuyor. Pilot şehir olan İstanbul'da 20 mobil göç noktasını çektik ve bunların yerine araç verdik. Ankara İzmir, Bursa ve Adana'da olmak üzere toplamda 50 mobil araç bulunuyor." şeklinde konuştu.

GÖÇMENLERİN ROTASI DEĞİŞTİ: TÜRKİYE'YE SAKIN GİTMEYİN

 

Ali Yerlikaya, son kararlar sonrası düzensiz göçmenlerin de yeni göç rotası arayışına girdiğini söyledi. Kaçak göçmen organizatörlerinin kendi aralarında yaptıkları görüşmeleri açıklayan Yerlikaya, "Türkiye'de sahaya çok sıkı basılıyor, sakın gitmeyin." dediklerini söyledi. Son dönemde göçmenlerin organizatörlere tepki gösterdiğini de belirten Yerlikaya," Ben bu parayı Türkiye rotasına vermem. Beni başka yere götürün." şeklinde konuştuklarını aktardı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER