Oynatma Listesi
HABERLER

Başkent felaketi yaşıyor! Hortum ve sağanak sonrası Valilik’ten flaş açıklama

Ankara için yapılan uyarısının ardından kuvvetli yağmur hayatı adeta felç etti. Ankara Valiliği’nden bir son dakika açıklaması geldi. Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi de afet alarmına geçip ilgili personellerin tüm izinlerinin kaldırıldığını açıkladı.

Ankara’da etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, bazı sürücüler araçlarında mahsur kaldı.

Ankara'nın Çankaya ve Altındağ ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu. Araçlar, yollarda güçlükle ilerledi. Bazı sürücüler ise araçlarıyla yolda kaldı. Kazım Karabekir Caddesi'ndeki alt geçitte otomobilde mahsur kalan sürücü, belediye ekiplerince kurtarıldı. Sıhhiye'de de ev ve iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar dükkanlarındaki suyu tahliye etmek ve tıkanan mazgalları temizlemek için seferber oldu.

SİNCAN'DA HORTUM

Sincan ilçesindeki Belören Dağı mevkisinde ise hortum oluştu. Kısa süreli etkili olan hortum, bölgedeki vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

AFET DÜZEYİ ALARMI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Anakara için sarı kodu uyarı yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafındanda  yapılan açıklamada, bugün kentte beklenen yerel kuvvetli yağışların aynı anda "afet düzeyi"nde olacağı bildirildi.

Belediyenin ilgili ekiplerinde görevli tüm personelin izinlerinin kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, tüm birimlerin teyakkuz halinde olduğu ifade edildi.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, kentte etkili olan sağanak sonrası Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimizde son saatlerde meydana gelen yağış nedeniyle bazı alt geçitlerde ve iş yerlerinde su baskınları yaşanmış olup; ekipler tarafından hızla müdahale edilmektedir. Şu ana kadar herhangi bir can ve ciddi mal kaybına dair bir bilgi intikal etmemiştir. Kamuoyuna duyurulur" denildi. 

YAĞMURDA BEKLEYEN ÖĞRENCİLERDEN OTOBÜSE AKIN

Mamak ilçesinin Cengizhan Mahallesi'nde otobüs durağında bekleyen ve yağmurdan kaçmak isteyen öğrenciler de, durağa gelen otobüse koştu. Sırılsıklam olan öğrenciler, sırayla otobüse bindi.

MANSUR YAVAŞ’TAN DA UYARI GELDİ: TEYAKKUZDAYIZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından, “Değerli hemşehrilerim, Ankara’da bugün afet düzeyinde yağışlar beklenmektedir. Belediyemizde ilgili ekiplerin tüm izinleri kaldırıldı; 1252 araç 3392 personel ile teyakkuz halindeyiz” ifadelerine yer verdi.

ANKARA’DA ŞAMPİYONLUK MAÇI

Ankara için sağanak uyarıları peş peşe gelirken, bu akşam Galatasaray, MKE Ankaragücü’ne konuk olacak. Metroloji maç saatleri için de gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Öte yandan lider Galatasaray maçı kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Bölgemizde devam eden yağışların 30.05.2023 Salı günü öğle saatlerinden itibaren Ankara, Çankırı, Bolu ve Karabük çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

22 KENTTE SARI KODLU UYARI

Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kastamonu, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Samsun, Sinop, Uşak, Karabük

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER