Oynatma Listesi
HABERLER

Binali Yıldırım: Kırgızistan'daki Ahıska Türklerinin politikada yer almaları önem arz ediyor

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Kırgızistan’daki Ahıskalı Türklerin milli politikada yer almaları ve mecliste Ahıskalı Türk toplumunu temsil etmelerinin önem arz ettiğini bildirdi.

"Mecliste Ahıskalı Türk toplumunu temsil etmeleri önem arz ediyor”

Türk dünyasının kurumsallaşmasından ve gittikçe Türk Devletleri Teşkilatı içerisinde ilişkilerin geliştirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Yıldırım, bu birleşmenin temeli olan ortak dil, tarih ve kültürün genç Ahıska Türkülerine aktarabilmenin çok önemli bir husus olduğunun altını çizdi. Yıldırım, Kırgızistan’daki Ahıskalı Türklerinin genç nesillerin eğitimlerine önem vermelerinin kendileri için bir emniyet olduğunu kaydederek, “Üst düzeyde yetişmiş eğitimli Türk gençlerimizin bulundukları ülkelerde gerek devlette gerek özel sektörde önemli sorumluluklar almaları bizleri memnun eder. Bu kapsamda Ahıskalı kardeşlerimizin Kırgızistan’daki eğitim yatırımımız olan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Orta Asya’da açılan ilk Türkiye Maarif Vakfı Okulu Bişkek Eğitim Kompleksinden de istifade etmelerini öneriyoruz” dedi.

Ahıskalı Türkler için teknik okul koruma projesini de gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Yıldırım, “Benzer şekilde Kırgızistan’daki Ahıskalı Türk kardeşlerimizin milli politikada yer almalarını ve mecliste Ahıskalı Türk toplumunu temsil etmeleri önem arz ediyor” dedi.

Yıldırım, 28 Kasım 2021 tarihinde yapılan parlamento seçimlerde aday olan bazı Ahıska Türklerinin meclise giremediğine işaret ederek, bir sonraki seçimlerde Kırgızistan meclisinde olabildiğince Ahıska Türkü görmek temennisini dile getirdi.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER