Oynatma Listesi
HABERLER

Bu hafta hava nasıl olacak? Yağış beklentisi var mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Rize ve Artvin'e kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Öte yandan Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz iç kesimleri, iç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da hafif zirai don hadisesi beklendiği bildirildi. Peki yarın ve yeni haftada hava durumu nasıl olacak? Yeni yağış beklentisi var mı? Detayları CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen aktardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Karadeniz kıyıları ile Kocaeli, Sakarya, Bolu, Karabük, Kastamonu, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların akşam saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON TEHLİKESİNE DİKKAT
26.09.2021 Pazar sabah saatlerine kadar tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz iç kesimleri, iç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da hafif zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

'BUNA 'KESTANE KARASI' FIRTINASI DERLER'
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında Büşra Arslantaş'a yeni haftada hava durumu tahminlerini paylaştı. İşte Şen'in açıklamaları...

Fırtına Karadeniz'de biraz problem yarattı. Halk arasında buna 'kestane karası fırtınası' derler. Bu 1-2 gün daha devam eder. Ondan sonra kaybolur.

Baktığımız zaman Artvin ve Rize dolaylarında yağış bugün yağış var. Hatta 70-75 kilograma kadar çıkabilecek bir yağış var. Onun haricinde batıda bir yağış yok. Doğu Anadolu'nun kuzeyinde biraz yağış var. Önümüzdeki 3 gün boyunca batıda yağış yok. Sıcaklıklar yükseliyor.

Hava Batı ve İç Anadolu'da açtı. Açınca güneşlenmeyle ısınıyoruz gündüzleri ama... Akşamları ise gökyüzü açık olduğu için bulutlar olmadığı için dünya üşüyor. Üşüdüğü için gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkları artmaya başladı.

Hatta bu 2-3 günde İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun bazı yerlerinde tarımsal açıdan söylüyorum zirai don olayı bekleniyor. Ancak bulutlanma tekrar başlarsa o zaman bu don olayından kurtulacak.

YÜKSEK KESİMLERE YAĞAN KAR YAĞIŞI
Uludağ'a ilk yar yağdı. Karadeniz'in iç kesimi Zigana Geçidi gibi yerlere de karlar yağdı. Palandöken'in de zannedersem biraz atıştırdı. Dolayısıyla ilk karlar yükseklere (1500 metreden yüksek yerler) yağdı.

Sıcaklıklar pazartesi günü de artacak ama artması duracak. Salı veya çarşamba günü yağışın Batı'ya, Marmara Bölgesi'ne gelme ihtimali var.

SEL RİSKİ VAR MI?
Bir tek Artvin ve Rize'den bugün için var. Diğer yerler için önümüzdeki 3 günde her hangi bir risk yok.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER