Oynatma Listesi
MAGAZİN

Çilem Doğan onanan hapis kararının ardından ilk kez konuştu

Sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı, hafta içi her gün Kanal D'de canlı yayınlanan 'Neler Oluyor Hayatta' programına bağlanan Çilem Doğan, yerel mahkemenin verdiği 15 yıl hapis cezasının beş yıl sonra Yargıtay tarafından onanmasının ardından konuştu.

Onanan hapis kararıyla ilgili ilk kez 'Neler Oluyor Hayatta’ya konuşan Çilem Doğan, “Dün verilen karar beni etkilemedi açıkçası. Hala nefes alıyorum ve bu nefes sayesinde milyonlarca kadına nefes verdiğimi düşünüyorum” dedi.

 

"AĞLAYARAK GÖĞSÜME YASLANDI"
Evliliğinde 2.5 yıl şiddet gördüğünü anlatan Doğan, "Düzelsin diye çok mücadele ettim. Sürekli şiddete maruz kalmak feci bir şey” ifadelerini kullandı.

Kızına babasının nasıl öldüğünü terapist eşliğinde anlattığında onu hiç yargılamadığını ve anladığını belirten Doğan, “İyi ki sen nefes alıyorsun deyip, ağlayarak göğsüme yaslandı” şeklinde konuştu.

“KALBİNİN ACIDIĞINI BİLİYORUM”
Beş yıl sonra gelen hapis kararı sonrasında çocuğunun tavrının aynı olduğunu anlatan Doğan “Sabaha kadar uyuyamadım. Dün geceyi biraz zor geçirdik. Çocuk sabaha kadar ‘karnım ağrıyor’ dedi ama ben onun kalbinin acıdığını biliyorum” açıklamasını yaptı.

“SEKİZ YAŞINDAKİ BİR ÇOCUĞU HAPSETTİLER”
Çilem Doğan “Bu hapis kararı benim değil, bana değil. Bütün kadınları hapsettiler, sekiz yaşındaki bir çocuğu hapsettiler” diyerek, tepkisini dile getirdi.

 

Sekiz yaşındaki kızının aralık ayında doğum günü olduğunu ama kararın ardından hayallerinin yarım kaldığını anlattı. Kızını tüm kadınlara emanet ettiğini belirten Doğan “Biliyorum ki yalnız bırakamayacaksınız benim kızımı. Asla yalnız değilim, değilsiniz. Ben kızım için, kendi canımı kurtarmak için yaptım. Birlikte mücadele ettiğim bütün kadınlara kızımı emanet ettim dün” ifadesini kullandı. Ardından da hapis kararını ceza kuruluna taşıyıp düzeltme talep edeceklerini belirterek “Benim hala umudum var” ifadelerini kullandı.

'Neler Oluyor Hayatta' programı, hafta içi her gün saat 09.00’da Kanal D’de.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER