Oynatma Listesi
HABERLER

Çin'de deprem: En az 118 ölü, 400 yaralı

Çin'in kuzeydoğusundaki Gansu eyaletinde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremde en az 116 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 400 kişi de yaralandı. Yetkililer, depremin ardından acil müdahale başlattı ve kurtarma ekiplerini bölgeye gönderdi.

Güçlü ve yüzeye yakın gerçekleşen deprem Pazartesi gece yarısından kısa bir süre önce meydana geldi ve bölge sakinlerinin dondurucu soğukta dışarı kaçmasına yol açtı.

Binlerce evin hasar gördüğü bildirildi ve devlet medyası da kamu altyapısının 'değişen derecelerde' hasar gördüğünü kaydetti.

Resmi devlet medya ajansı Xinhua, Gansu eyaletinde 100, Qinghai eyaletinin Haidong şehrinde ise 11 kişinin öldüğünü söyledi. Salı sabahı Gansu yetkilileri eyaletteki ölü sayısını 105 olarak revize etti ve 397 kişinin yaralandığını da ekledi.

'İNSANOĞLU ÇOK ACİZ KALIYOR'

 Çin lideri Xi Jinping, arama ve kurtarma çalışmalarında 'topyekün çaba' çağrısında bulundu.

Bir Gansu sakini, "İnsanoğlu doğal afetler karşısında gerçekten aciz kalıyor" dedi.

"Depremin merkez üssündeydim ve annemle birlikte kaçamadık. Ev o kadar sallanıyordu ki ayağa bile kalkamıyordum, eşyalar yıkılıyordu. Dışarısı çok soğuktu, sıfırın altında on derecenin üzerindeydi. Bütün gece geri dönmedim ve sürekli artçı sarsıntılar vardı."

Mahalle sakini daha sonra evlerine döndüklerini ancak evlerin çok eski olduğu komşu köylerde durumun 'çok ciddi' olduğunu söyledi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER