Oynatma Listesi
HABERLER

Çin'in yarattığı korku ABD'yi ayağa kaldırdı

Daha önce görülmemiş bir nükleer hipersonik füze teknolojisi geliştirdiği ortaya çıkan Çin'in yarattığı korku, Washington yönetimini sarmış durumda. Cumhuriyetçi kongre üyesi Gallagher, Biden yönetimini sert şekilde eleştirerek bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini savundu.

Çin'in gerçekleştirdiği hipersonik füze testi ABD'de deprem etkisi yarattı. Kongre'de Biden yönetiminin ülkeyi felakete sürüklediği ve bir an önce harekete geçilmesi gerektiğine ilişkin çok sert uyarılar yapıldı.

Küresel dominasyon hedefine adım adım yaklaşan Çin'in yaptığı son test ve ardından savurduğu tehdit, ABD'de soğuk duş etkisi yarattı. Tüm dünyaya yayılacağına kesin gözüyle bakılan iki ülke arasındaki gerilim, her geçen gün artıyor.

Pekin, hedefini vurmak için Dünya'ya dönmeden önce gezegenin etrafında tam tur dönerek 33 bin km yol kat edebilen nükleer kapasiteli bir füzeyi gizlice test etti.

Financial Times'ın beş isimsiz istihbarat kaynağına atıfta bulunduğu haberine göre, Çin ordusu Long March roketini Ağustos ayında ateşledi. ABD'nin anti-balistik füze sistemlerini aşacak bir teknolojiyle geliştirilen füze, dünyanın etrafını dolaştı ve hedefini sadece birkaç kilometre farkla ıskaladı.

Kaynaklar, olayın ABD istihbarat topluluğunu şaşırttığını ve 'Çin'in hipersonik silahlarının geliştirilmesinde şaşırtıcı ilerleme kaydettiğini' gösterdiğini söylüyor. Test hakkında bilgi sahibi olan bir kaynak, "Bunu nasıl yaptıkları hakkında hiçbir fikrimiz yok" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER