Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12. Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu

Son dakika gelen habere göre; "Milli Egemenliğin 100. Yılında Türk Diplomasisi: Gelenekten Geleceğe" teması kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşma yaptı. Erdoğan, 'Avrupa Birliği'nin, Türkiye'yi kendinden uzaklaştıran stratejik körlükten bir an önce kurtulmasını ümit ediyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. 

Gerek büyükelçilerimiz, gerekse danışmanlarım hep birlikte bu salonda bir aradayız. Büyükelçilerimiz olağan görevlerinin yanı sıra Koronavirüs salgınıyla da mücadele etmek zorunda kaldı.

Şimdiye kadar 1 milyon 300 bin insanın hayatına malolan salgın dünya genelinde üstü örtülen birçok çarpıklığın gün yüzüne çıkmasını sağladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirdiği avantajları en verimli şekilde kullanarak süreci yönettik.

 

Sadece sınırlar içinde değil, yurt dışında bulunan insanlarımızı da sahipsiz, çaresiz bırakmadık. Sizlerin ve ekiplerinizin olağanüstü çabalarıyla, yurt dışında zor durumda kalan vatandaşlarımıza devletimizin yardım elini uzattık. 141 ülkeden 100 binden fazla vatandaşımızı ailesiyle buluşturduk. 155 ülkeye ve 9 uluslararası kuruluşa tıbbi yardımda bulunduk.

Gece gündüz demeden canla başla çalışan kamu görevlerimize teşekkür ediyorum.

Devlet başkanlığı düzeyinde körükleniyor.

Avrupa Birliği'nin, Türkiye'yi kendinden uzaklaştıran stratejik körlükten bir an önce kurtulmasını ümit ediyoruz.

Türkiye'nin sınır dışı ettiği yabancı terörist savaşçıların yurt dışında elini kolunu sallayarak eylem yapmasını anlayamıyoruz. PKK terörü tarafından şehit edilen onlarca öğretmenimiz için en ufak üzüntü beyan etmeyenlerin, YPG'nin elebaşılarını kırmızı halılarla saraylarda ağırlayanların, bizim tavrımızı sorgulamasının hiçbir kıymetiharbiyesi yoktur.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER