Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dolmabahçe'den dünyaya müjdeyi vereceğiz

İstanbul’da 41 Ayda 41 Eser Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe'de BM, Rusya-Ukrayna temsilcileriyle imzalanacak tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanİstanbul’da 41 Ayda 41 Eser Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
İstanbullular Eyüp Sultan'ın güzel insanları, değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Eyüp Sultan Belediyemizin ilçemize kazandırdığı eser ve hizmetlerin açılışı vesilesiyle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bugün burada Eyüp Sultan Belediyemizce tamamlanan yatırım bedeli toplam 456 milyon lirayı bulan 41 ayrı projenin açılışını yapıyoruz. Belediyemiz tarafından Eyüp Sultan Camii'mizin etrafındaki binalar, iş yerleri ve sokaklar İstanbul'a ve ismini taşıyan yere yakışır şekilde düzenlendi ve rehabilite edildi. Yeşilpınar ve Esentepe mahallelerimize 2 abidevi cami kazandırıldı.

 

İlçemizi sembol kulüplerinden Erok Spor'umuz için gençlerimize her türlü hizmeti verecek bir tesis inşa edildi. Ayrıca Yeşilpınar'da bir futbol kompleksi ve Eyüpspor Kemerburgaz kamp alanı ile birlikte çok sayıda spor tesisi tamamlandı. Kurulan sıfır atık tesisi ile hem çevrenin korunması hem atıkların değerlendirilmesi sağlandı. Eyüp Sultan'dak hiç bir vatandaşımızın gıda sıkıntısı yaşamaması için aşevi kuruldu. İlçenin çeşitli yerlerinde 43 adet park ve peyzaj düzenlemesi hayata geçirildi. Kültür merkezlerinden restorasyonlara, otoparklardan sosyal hizmet birimlerine kadar pek çok hizmet Eyüp Sultanlıların emrine verildi.

RESMEN HİZMETE AÇIYORUZ

 

Tüm bu eserlerin bugün resmen hizmete açıyoruz. Diğer kamu kurumlarımız tarafından inşa edilen yatırım tutarı 126 milyon lirayı geçen okul ve karakol binalarının açılışlarını da buradan yapıyoruz. Eyüp Sultan'a değer katan tüm bu yatırımların ilçemize hayırlı olmasını diliyor. Belediye başkanımız ve ekibini tebrik ediyorum. İstanbul'dan Antalya'ya, Erzurum'dan Gaziantep'e kadar ülkemizin dört bir yanında zengin bir belediyecilik tecrübesi olan Deniz Köken kardeşimizin tüm birikimini kendisini yetiştiren Eyüp Sultan'da kullandığını görmekten memnuniyet duyuyorum.

 

İSTANBUL KENDİNE İHMAL EDENLERİ TARİHE GÖMMEYİ ÇOK İYİ BİLİR

Açılışını yapmış olduğumuz eserler dilden dile dolaşacak hayır dualarına vesile olacaktır. Bu millete eser verene ne mutlu. Bay Kemal musluk atma töreni yapıyor. Bizler de bu tür eserlerle sizlerle birlikte oluyoruz. Bunun için emek vermek, vakit vermek gerek. Bizim nazarımızda belediye başkanlığı bu şekilde yapılacak bir iştir. İstanbul kendine hizmet edenleri baş tacı yapmayı bildiği gibi ihmal edenleri de tarihe gömmeyi çok iyi bilir.

 

DÜNYAYA MÜJDEYİ VERECEĞİZ

Dolmabahçe'de BM, Rusya-Ukrayna temsilcilerinin katılımlarıyla tahıl meselesiyle ilgili sıkıntıları aşarak imzalar atılacak. Birazdan bu imzalarla birlikte dünyaya müjdeyi vereceğiz.

 

BUGÜNKÜ SIKINTILARI DA BİZ ÇÖZECEĞİZ

Bir yandan dünyadaki gelişmeleri ülkemiz lehine çevirmek için çalışırken diğer yandan vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyecek tedbirleri aldık, alıyoruz.  Dengesiz fiyatlar durulmaya başladı. Hükümet olarak ülke ekonomisine zarar verme pahasına günlük kazanç peşinde koşanları yakından takip ediyoruz. Bu gözü doymazların hesaplarını ellerine tutuşturmakta kararlıyız. Türkiye'yi son 20 yılda nasıl her badireden çıkarmışsak inşallah bugünkü sıkıntıları da biz çözeceğiz. Milletimden biraz daha sabır ve mücadelemize destek bekliyorum.

 

İSTANBUL'UN EN ÖNEMLİ SEMBOLLERİNDEN

Eyüpsultan'da maddi ve manevi tüm değerleriyle İstanbul'un en önemli sembollerinden biridir. Bu ilçemizin gönlümüzdeki yeri bambaşkadır. Eyüpsultan Cami Osmanlı Hükümdarlarının kılıç kuşanma merasimlerine ev sahipliği yapmıştır. İstanbul'a gelen herkes burayı ziyaret ettikten sonra işine gücüne bakmıştır. Fatih'in ve Akşemsettin Hazretlerinin armağanı olan Eyüpsultan'a hangi hizmetleri getirsek şükranlarımızı ifade edemeyiz. Ayasofya'yı da cami olarak ibadete açarak Fatih'in emanetine sahip çıktık. Çamlıca Tepesi'ne inşa ettiğimiz camimiz de tüm ibadet haneleri selamlayan 21. yüzyıl şahikası olarak yerini almıştı. Bunlara bakıp taş yığını olarak görenlerin şuuru zehirlenmiş demektir. Şimdi Levent'te Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'ni inşa ediyoruz.

 

KARARLILIĞIMIZI BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYACAĞIZ

Hazımsızlar yeni oyunlar, tuzaklar peşinde koşuyor. Şimdi 6'lı masa kurmuşlar. 2023'te kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyacağız. Allah'ın yardımı, milletimizin desteğiyle 2023 imtihanından da alnımızın akıyla çıkarak, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yükselterek bu menzile ulaşacağız. Eyüpsultan'ın yanımızda olması bizi daha güçlü kılacaktır.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER