Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin Soçi'de buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'ye yaptığı günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi.

Suriye'deki gelişmelerin ele alınacağını söyleyen Erdoğan, "Bölgedeki gelişmeleri ele almamız bölgeyi rahatlatacak." açıklamasını yaptı.

 

Akkuyu konusunun da büyük önem arz ettiğini belirten Erdoğan, "Enerji alanında bugün sizlerle bir noktaya getirmemiz belli bir yerde karara bağlamamız Akkuyu'daki süreci ertelemeye fırsat vermeyecektir." dedi.

Putin yaptığı açıklamada, "Avrupa'daki tüketiciler Türkiye'ye minnettar olmalı. Doğal gazı Türkiye'den alabildikleri için. Tahıl sevkiyatı Türkiye ve BM sayesinde başladı. Rus gıda ürünleri Rus gübresi dünyaya açılmış oldu. Gelişmiş olan ülkeler için hassas bir mesele. Bütün bu ülkeler aldığımız bu kararları benimsiyorlar." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan eşlik etti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER