Oynatma Listesi
TELEVİZYON

Cumhurbaşkanı Erdoğan Litvanya'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilnius zirvesi için Litvanya'ya ulaştı. Erdoğan bugün Ulf Kristersson yarın ise Emmanuel Macron ile görüşecek.

,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO zirvesi kapsamında Vilnius'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 17.30'da İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüşecek. Erdoğan yarın saat 12:00'da ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile önemli temaslarda bulunacak. Erdoğan ayrıca ABD Başkanı Joe Biden ile de görüşecek.

Litvanya'ya iner inmez Twitter'dan açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

'Yarın başlayacak NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Vilnius’a geldik. Bu kritik zamanda, NATO coğrafyasının savunması ve güvenliği hakkında görüş teatisinde bulunacak, önemli kararlara imza atacağız. Madrid’de ittifakın savunma planlarının güncellenmesini kararlaştırmış ve bunların Vilnius Zirvesi’nde onaylanmasını öngörmüştük. Bu süreçte işi yokuşa sürme çabalarına rağmen her zaman olduğu gibi ittifak dayanışmasıyla hareket ettik. Vilnius’ta, NATO’nun terörizmle mücadele konusundaki gayretlerinde yeni bir safhaya geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmaları değerlendireceğiz. Türkiye’ye yönelik yaptırım ve kısıtlama uygulayan müttefiklere bu yanlıştan süratle dönmeleri çağrımızı tekrarlayacağım

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER