Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği! ABD'de peş peşe görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu için bulunduğu ABD'de çok sayıda kritik görüşme gerçekleştirdi. İşte Erdoğan'ın baş döndüren diplomasi trafiği...

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu nedeniyle ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasi trafiği bugün de kesintisiz olarak sürüyor. Erdoğan BM'deki konuşması öncesi ve sonrasında da çok sayıda lider ile bir araya geldi.

 

JAPONYA BAŞBAKANI İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta Japonya Başbakanı Kişida ile bir araya geldi.

İSRAİL BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin New York kentinde İsrail Başbakanı Yair Lapid ile bir araya geldi.

ALMANYA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere geldiği ABD’nin New York kentinde, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi.

GUTERRES İLE GÖRÜŞTÜ

BM'deki konuşmasının ardından temaslarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşme gerçekleştirdi.

ÜRDÜN KRALI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu nedeniyle bulunduğu New York’taki temasları kapsamında, Ürdün Kralı II. Abdullah’la Türkevi’nde bir araya geldi.

 

ZELENSKİY İLE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu hitabı öncesinde yapıldı. Görüşmenin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Zelenskiy, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Güncel güvenlik sorunları tartışıldı" ifadelerini kullandı.

PEŞ PEŞE GÖRÜŞMELER

Erdoğan hitabının ardından BM Genel Merkezinde çok sayıda lider ile görüştü. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’i de kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Merkezinde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeul, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid ile de sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile sohbetine BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de eşlik etti.

FİNLANDİYA CUMHURBAŞKANI İLE GÜNEY KORE CUMHURBAŞKANI YOON SUK-YEOL’U TANIŞTIRDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sohbet sırasında Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol’u tanıştırdı. Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO’daki rolünü ve liderliğini takdir ettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol’un kendisini ülkesine davet etmesi üzerine, en yakın zamanda Güney Kore’ye bir ziyaret planladığını belirterek, “Görüşmemiz lazım. Yapacağımız çok işler var” dedi.

 

Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol ayrıca eşi Kim Kun-hee’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ev sahipliğinde New York’ta düzenlenen Türk mutfağı programına katılacağını da aktardı.

 

FIFA BAŞKANI INFANTINA İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York kentinde Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino ile görüştü.

 

BAŞ DÖNDÜREN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

BM 77. Genel Kurulu nedeniyle ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  önceki gün BM Vesayet Konseyi’nde düzenlenen Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi’nde yaptığı konuşmanın ardından ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’ı kabul etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’ı kabulünün ardından Türkevi’nde Yemen Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi Başkanı Rashad Muhammed el-Alimi ile görüştü.

AMERİKAN YAHUDİ TOPLUMU ÇATI KURULUŞLARI TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi bir araya gelmesinin ardından Amerikan Yahudi Toplumu Çatı Kuruluşları temsilcilerini kabul etti.

GUATEMALA VE GÜRCİSTAN İLE  GÖRÜŞME

Erdoğan, daha sonra Guatemala Devlet Başkanı Alejandro Giammattei ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Guatemala Devlet Başkanı Alejandro Giammattei ile görüşmesinin ardından Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ile bir araya geldi. Erdoğan, Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald Lauder’i kabul etti.

Birleşmiş Milletler 77'inci Genel Kurulu çerçevesinde ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün ABD’li Senatör Coons’la bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus el-Menfi ile görüştü.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER