Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yatırımcılara çağrı: Türkiye'ye yatırım yapan pişman olmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi Temel Atma ve Adana'da Yapımı Tamamlanan Projelerin Toplu Açılış Töreni”nde konuşma yaptı. Yatırımcılara çağrıda bulunan Erdoğan, 'Türkiye'ye güvenip yatırım yapan hiç kimse pişman olmaz. Gelin hep birlikte kazanalım diyerek kapımızın yatırımcılara her zaman açık olduğunu bir kez daha söylemek isterim.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Bugün burada yaklaşık 2.5 yıllık bir aradan sonra bizleri bir araya getiren Rabbime hamdediyorum. Adana'ya eli boş gelmiyoruz. Bugün 2.2 milyar liralık kamu yatırımı ile 1,8 milyar liralık özel sektör yatırımlarının açılışını yapıyoruz. Tüm bu yatırımların şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Temelini atacağımız petro-kimya tesisi ve açılışını yapacağımız fabrikalar Türkiye'nin en zor şartlarda dahi hedeflerini nasıl kararlılıkla ilerlediğini sembolüdür.

 

Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi'nin inşaa edileceği Ceyhan Endüstri Bölgesi'ni 2007 yılında kurduk. Amacımız burada ülkemiz sanayisinin en çok ihtiyaç duyduğu ürünlerden birinin üretimini sağlamaktı. Tesisin 2024 yılında tamamlanıp üretime geçmesi hedefleniyor. Buradaki üretim polipropilen ithalatımızın yüzde 20'sini karşılayacak. Böylece ülkemizin cari açığına 250 milyon dolarlık pozitif yönde katkı sağlanacak.

YATIRIMCILARA ÇAĞRI

Türkiye'ye güvenip yatırım yapan hiç kimse pişman olmaz. Gelin hep birlikte kazanalım diyerek kapımızın yatırımcılara her zaman açık olduğunu bir kez daha söylemek isterim.

Bay Kemal bak fabrika var mı diyordun. İşte bak 26 tane fabrikayı bugün açıyoruz. İstihdamda salgın öncesi döneminden de üstüne çıktık. Açılışını yaptığımız Ceyhan Endüstri Bölgesi gibi 23 büyük çaplı tesis daha ekliyoruz. Bu 83 bin ilave istihdam sağlayacak.

Yükselen her yeni fabrika bacası geleceğimize daha güvenle bakmamızı sağlıyor. Dijitalleşme ve yapay zeka gibi teknolojinin sağladığı yeni imkanları da en iyi şekilde kullanacağız. Milletimiz bizden yatırım istiyor, üretim istiyor, güvenlik ve huzur istiyor. İşte istihdam işte güvenlik, işte huzur.

 

Ülkemizi bugüne kadar önüne çıkan her engelden nasıl kurtardıysak bugün de aynısı yapacağız. Yeşil kalkına devrimi ile her alanda ülkemizi yeni bir seviyeye çıkartıyoruz. Küresel düzeyde enerji fiyatları fahiş oranlarda arttığı halde, biz bunları 3'te biri 5'te biri oranda yansıtıyoruz.

İnsanın duruşu cibiliyetini gösterir. Biz Adanalı gibi harbi Adanalı gibi dik duruşlu bir şekilde görevimize devam ediyoruz. Biz 'Yaparsa AK Parti yapar' diyerek işimize bakmayı sürdüreceğiz.

Adana'da toplam alanı 1 milyon 150 bin metrekare olan 7 adet millet bahçesi projemiz var. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında bugüne kadar 64 milyon liralık riskli bina kira yardımı yaptık. Adana'ya 178 kilometre uzunluğunda yeni bölünmüş yol yaptık. Adana-Mersin yolunu yeniledik. Seyahat süresini eskiye oranlar yarı yarıya indirdik.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER