Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evini görüntülerken yakanan 3 kişi tutuklandı

İstanbul Üsküdar'da bulunan Çamlıca Kulesi'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunu görüntüledikleri iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen İsrail uyruklu çift N.O. ve M.O ile bir başka şüpheli, "Siyasal ve askeri casusluk" suçundan tutuklandı.

Dış basına da yansıyan olay önceki gün akşam yaşandı. İstanbul manzarası seyretmek ve fotoğraf çekmek isteyen M.O ve N.O isimli İsrailli çift, Çamlıca Kulesi’nde bulunan restoran bölümüne gidip yemek eşliğinde manzara fotoğrafları çekmek istedi.

Çektikleri fotoğrafları birbirlerine gösteren ve üyesi oldukları sosyal paylaşım gruplarından paylaşan İsrailli çiftin, kendi aralarındaki konuşmalarından ve çekip paylaştıkları fotoğraflar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evinin bulunmasından şüphelenen bir garson durumu polise bildirdi.

Garsonun verdiği ihbarı Cumhurbaşkanlığı korumalarıyla da paylaşan İstanbul polisi kuleye düzenlediği operasyonla İsrailli çift N.O ve M.O. yu casusluk faaliyetinde bulunmak suçlamasıyla gözaltına aldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen ve telefonları ile fotoğraf makinelerine elkonan çiftin cihazlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ un konutunun değişik açılardan çekilmiş fotoğrafları tespit edilirken bu gün adliyeye sevk edilen çiftin ifadelerinde kendilerinin manzara fotoğrafı çekmek için kuleye çıktıklarını, Cumhurbaşkanının konutu olan evin Cumhurbaşkanı konutu olduğunu bilmediklerini ve güzel göründüğü için fotoğrafını çektiklerini, fotoğrafları ise aile grubunda paylaştıklarını söyledikleri öğrenildi.

Sevk edildikleri mahkeme tarafından casusluk faaliyetlerinde bulunmak suçlamasıyla tutuklanan çiftle birlikte I.A adında Türk vatandaşı bir şahısında tutuklanıp cezaevine gönderildiği öğrenildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER