Oynatma Listesi
HABERLER

Dikkat! Kritik uyarı geldi... Sıcaklıklar bir anda düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için 36 kente sarı ve turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Haftalık tahmin raporuna göre, düşen sıcaklıklarla birlikte güney ve batıda şiddetli yağmur, doğuda ise yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkileyecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle 26 kente sarı, 6 kente turuncu kodlu uyarıda bulundu. Hava sıcaklıkları bir anda düşerken yağışların Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli, olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

36 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

MGM tarafından bugün için Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Kilis için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Adana, Adıyaman, Antalya, Diyarbakır, Mersin ve Sakarya için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Ankara, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Isparta, Kastamonu, Kocaeli, Malatya, K.Maraş, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce için ise sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER