Oynatma Listesi
HABERLER

Dublin savaş alanına döndü, İrlanda şoka sürüklendi!

Bir okul önünde gerçekleşen bıçaklı saldırının ardından toplanan kalabalık gece yarısına kadar polisle çatıştı. Araçlar, otobüs ve tramvay yakıldı, mağazalar yağmalandı.

Avrupa ülkesi İrlanda'nın başkenti Dublin'de Perşembe günü gerçekleşen bir bıçaklı saldırı, şehri tam anlamıyla kaosa sürükledi.

Perşembe öğle saatlerinde Dublin kent merkezinde yer alan Parnell Meydanı'ndaki bir okulun önünde bıçaklı saldırı gerçekleşti. Saldırgan üçü çocuk beş kişiyi bıçakladı.

Beş yaşındaki kız çocuğu ile bir kadının ağır şekilde yaralandığı saldırının ardından olay yerine polis ekipleri ve ambulanslar sevk edildi.

GÖRGÜ TANIĞI: TAM BİR KARGAŞAYDI

Görgü tanığı Siobhan Kearney, olay yerini 'tam bir kargaşaydı' diye tanımladı, "Düşünmeden, yardım etmek için yolun karşısına geçtim. İki çocuk ve bir kadın, çıktıkları okulun içine geri alındılar" diye konuştu.

İrlanda medyasının manşetten duyurduğu saldırının faili, 40 yaşlarında bir erkek. İrlanda devlet televizyonu RTE’ye konuşan görgü tanığı, kendisinin ve bir başka görgü tanığının bir erkeğin elinden bıçağını aldıklarını söyledi.

Görgü tanığı Kearney ise "Ben ve Amerikalı bir kadın etrafında bir çember oluşturduk ve polisi bekleyeceğimizi” söyledik diye ekledi.

SALDIRGAN İRLANDA VATANDAŞI

Polis yaralı şekilde yakalanan saldırganın milliyeti konusunda bilgi vermedi ancak şüphelinin bir İrlanda vatandaşı olduğunu ve 20 yıldır ülkede yaşadığı medyaya yansıdı.

Saldırının duyulmasıyla birlikte akşam saatlerinde bir grup okulun önünde toplandı. Giderek artan kalabalıkta aşırı sağcılar başı çekti, grup polisle çatıştı.

SOSYAL MEDYADA YAYILAN DEDİKODU

İrlanda sokaklarını savaş alanına çeviren olaylarda bazı otomobiller, bir otobüs ve bir tramvay ateşe verildi.

Bazı mağazaların yağmalandığı görüldü, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden olaylar birçok caddeye sıçradı.

Sosyal medyaya yansıyan bıçaklı saldırının bir göçmen tarafından gerçekleştirildiği dedikodusu, şiddetin daha da yayılmasına yol açtı.

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, olaylardan şoke olduğunu belirtip ayrıntıların hala belirlenmeye çalışıldığını söyledi. Başbakan Varakdar, Dublin'e ek polis güçlerinin konuşlandırıldığı bilgisini de verdi.

An Garda Siochana’nın (İrlanda Polisi) başı Drew Harris ise, şiddet olaylarından 'aşırı sağ ideolojiyle hareket eden delirmiş, holigan bir kesimi' sorumlu tuttu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER