Oynatma Listesi
HABERLER

Erdoğan'dan canlı yayında faiz, EYT ve asgari ücret açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN TÜRK ve Kanal D ortak canlı yayınında gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan, "Temennim faizin biraz daha inmesi. Biz yıl sonuna kadar faizimizi tek haneli rakama indirmeliyiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, EYT ve asgari ücretle ilgili de mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;  Kılıçdaroğlu garanti istediğine göre daire ihtiyacı var. Buyursun. Biz ilk defa bu alana girmiyoruz ki 1 milyon 250 bin konut yaptık, kendimizi ispatladık. Kemal Bey dürüst ol. Siyaset dürüstlüktür. Biz attığımız bu adımla yeniden bir tarih yazıyoruz. Gençlerimizin TOKİ'ye başvuru sayısı 1 milyon 750 bin. Bak gençler bile bu işi senden iyi kavramış vaziyette. İlk kazmayı 25 Ekim'de vuruyoruz. Derdimiz Türkiye'nin dört bir yanında aynı anda temelleri atmak. En kısa zamanda kura tarihlerimizi de açıklayarak bu adımları atacağız.

 

"ARSA SAYISINI 1 MİLYONA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ"

Bir şey daha yapma durumumuz var. Arsamı alır, evimi kendim yaparım diyenlere mevcut rakamı artırmak sureti ile kuraya tabi tutarak istiyoruz ki vatandaşlarımıza bu sayıyı artırarak imkan tanıyalım. Kura çekiminden önceye yetiştireceğiz çalışmayı. Ben dün akşam Murat Bey'e talimatı verdim, çalışmaları başlat, bunun duyurusunu yapalım. Biz seçim sonrası ikinci bir etabı başlayabiliriz demiştim. Şartlar bizi öyle bir zorluyor ki arsalar verelim, vatandaşımız kendisi yapsın diyoruz. Arsamı alır evimi yaparım diyenlere yönelik rakamı 1 milyona belki daha fazla çıkararak vatandaşımıza böyle bir imkan tanımak istiyoruz. Bizim parasal olarak bir sıkıntımız yok.

 

Bizim her Kabine sonrası işimiz müjdeleri açıklamak. Üniversitelerde yemek yardımı 25'ten 60 liraya çıktı. Kredi geri ödemelerinde ciddi bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırdık. Çiftçilerime elektrik faturasını hasat sonunda ödeme imkanı getirdik.

TÜRKİYE'NİN BÜYÜME TAHMİNİ YÜKSELDİ

Ben çok açık söyleyeyim. Bu yüzyıl, Türkiye yüzyılı olacak. Dünyada şartlar nedir, Avrupa'da durum nedir görüyorsunuz. Türkiye bu sıkıntıları yaşamadı. Dengeli ve güçlü bir büyüme kaydettik. Ekonomi modelimiz büyümenin devamını ispatlayacak. Bunu da herkes görecek. 2022 yılında büyümenin yüzde 5 seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyorum, daha iyisi olacak ama daha kötüsü olmayacak.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Ocak'tan itibaren bunun emarelerini çok rahat göreceğiz. Ben enflasyondan önce faize bakıyorum. Biz faiz oranını yüzde 12'ye indirdik. Buradan yatırımcılara sesleniyorum. Bundan sonra yukarı çıkmak yok, daha aşağı inecek ve enflasyonu da baskılayarak aşağı indirecek. Bir yatırımcı yapacağı yatırımda düşük faiz arar. Düşük faizle yatırımını yap, ülkenin büyümesine katkı sağla. Yatırım, istihdam, ihracat, üretim, cari harcama noktasındaki büyümeyi arzu ettiğimiz istikamete getirmek istiyoruz. Yılbaşından itibaren neticelerini almaya başlayacağız.

ASGARİ ÜCRETTE ARTIŞ NE OLACAK?

Şu ana kadar yapmış olduğumuz tespit rakamlarından sonra, Aralık'ta tekrar değerlendirme yapıp yeni bir adımı yıl sonu itibarıyla atacağız. Yeni yıla çok daha farklı ve güçlü şekilde gireceğiz. İşçilerimizin hayat pahalılığı karşısında zor durumda kalmasını engellemek bizim için en önemli şey.

 

EYT'DE HANGİ FORMÜLLERİ UYGULACAĞIZ

EYT'yi son aşamaya getirdiklerini biliyorum. Bize sunduklarında gerekli değerlendirmeyi yapacağız.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER