Oynatma Listesi
HABERLER

Erdoğan'dan CHP'ye tepki: Kimse üç maymunu oynamasın

Burdur mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'deki para sayma soruşturmasına ilişkin CHP lideri Özel'e çağrı yaptı. Erdoğan, Özel'in 'darbe' sözlerine de tepki gösterdi.

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Burdur Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Sevgili Burdurlular, kıymetli hanımefendiler, değerli gençler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Burdur'u yürekten selamlıyorum. Mehmet Akif'in mebusluğunu yaptığı Burdur'da bulunmanın bahtiyarlığı içindeyim. Burdur'a kalbimizi verdik. Sordum, meydanda ne kadar kardeşimiz var, dediler ki, 40 bin. Maşallah bu ne coşku, bu ne aşk? Coşkunuz sandıklara dolsun. 

Burdur, Cumhur İttifakı'na milletvekilliğinde yüzde 52.6, Cumhurbaşkanlığı'nda yüzde 56 oy oranı ile destek verdi. Şükranlarımı sunuyorum. Önümüzde yeni bir sınav daha var. 31 Mart'ta yerel yöneticilerimizi belirleyeceğiz. Seçimlere 10 gün kaldı. Bundan 10 gün sonra sandık bir kez daha önümüze gelecek. Bu sefer yerelde kimler ve hangi zihniyet tarafından idare edileceğinizin tercihini yapacaksınız. İnanıyorum ki 31 Mart'ta Burdur eser ve hizmet siyasetinden yana tavır alacak. Hazır mıyız? Bütün misafirlerimize Bucak'ın salebini ikram ediyoruz.

TÜRKİYE İSTİKRAR ADASI OLARAK YÜKSELİYOR

Avrupa'nın birçok ülkesinde endişe hakim. Yarın krizin nerede patlak vereceğini kimse bilmiyor. Tüm bu çatışmaların ortasında Türkiye istikrar adası olarak yükselmektedir. Esnafımız her sabah dükkanını gönül huzuruyla açıyor. Sanayicimiz, tüccarımız, iş dünyamız, turizmcimiz geleceğine umutla bakıyor. Bunların ne kadar büyük bir nimet olduğunu etrafımıza baktığımızda bir kez daha görüyoruz. Dünyanın her ülkesi gibi bizim de sıkıntılarımız, zorluklarımız var.

ENFLASYON BİZİ DE ZORLUYOR

Bölgemizdeki çatışmalardan bizler de etkileniyoruz. Avrupa ve Amerika dahil pek çok yerde son 60-70 yılın zirvesine çıkan enflasyon herkes gibi bizi de zorluyor. Biz depremlerin yol açtığı güçlüklerle de mücadele ediyoruz. Depremlerin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Ekonomik maliyeti 104 milyar dolar olan depremin ekonomimizde oluşturduğu baskı devam ediyor.

EMEKLİLERDEN GELEN SERZENİŞLERE KULAKLARIMIZI TIKAMIYORUZ

Özellikle emeklilerden gelen serzenişlere kulaklarımızı tıkamıyoruz. Emeklilerin yükünü hafifletmeye çalıştık. Emeklilerimizin bayram ikramiyekerini nisanın ilk haftası hesaplara yatırıyoruz.

BİRAZ DAHA SABIR BEKLİYORUM

Asıl amacımız kalıcı refah artışını sağlamaktır. Amacımız enflasyonu tek haneli rakamlara indirmektir. Bunu daha önce nasıl yaptıysak yine yapacağız. Devletimizin geliri arttıkça ortaya çıkan kaynağı herkese adil şekilde dağıtacağız. Sizlerden biraz daha sabır biraz daha dayanışma bekliyorum.

HİÇ KİMSE BÖYLE BİR SKANDALI ÜÇ MAYMUNU OYNAYARAK GEÇİŞTİREMEZ

Burdur bunların boş vaatlerine kanmasın. Deste deste dolar balyalarını siz de izlediniz. Her televizyona çıkan başka bir açıklama yapıyor. Hepsi ayrı telden çalıyor. Meşhur hesap uzmanının ortalıkta esamesi yok, kayıp. Ankara'da bir daire tutmuşlar vaktini orada geçiriyor. Bay bay Kemal demiştim, dediğim çıktı. Hiç kimse sağa sola saldırırak bu rezaletten kendisini kurtaramaz. Hiç kimse böyle bir skandalı üç maymunu oynayarak geçiştiremez. Çantalar dolusu bu paraların kimden alındığı, nereye harcandığı, belgeleriyle, kayıtlarıyla, şeffaf bir şekilde açıklanmak zorundadır.

GARİP AÇIKLAMALAR YAPIYOR

CHP'nin DEM'den transfer ettiği aday çıkıyor İstanbul'un bir ilçesi için akla ziyan sözler ediyor. Özgür efendi garip darbe açıklamaları yapıyor. Darbecilerinden kendisine milli yeksan edildğine dair telefon gelecekmiş bu da gençler yapıyor diye sevinecekmiş.

DARBE ŞAKŞAKÇILIĞINI BIRAK

Özgür Efendi bıraksın darbe şakşakçılığını da çıksın önce içlerine kurt düşürdüğü CHP'li vatandaşlarımıza karşı görevini yerine getirsin. Özgür Efendi yanına İBB Başkanı'nı da alsın Türk siyasetine bulaştırdıkları bu lekeden dolayı milletten özür dilesin. Siyasi rüştünü ispat etmek istiyorsa beklenen tavır budur. Sadece şu olaylar bile farkımızı ortaya koymaya kafidir.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER