Oynatma Listesi
YAŞAM

Fenomen noter katibinden yeni video

İzmir'de çalışan ve yılsonu nedeniyle işyerinde yoğunluk yaşayan noter başkatibi Selma Öncül, yorgunluğunu mesai bittikten sonra türkü eşliğinde çektiği videolar sayesinde atıyor. Daha önce 'Müdür Beyin Yeşil Kürkü' türküsü eşliğinde elinde mühürle çektiği video ile izlenme rekorları kıran Öncül, bu yıl sonu da 'Oğlan Oğlan' isimli Rumeli türküsüyle evrak mühürlerken video kaydetti. Çalışırken müzik dinlemeyi sevdiğini söyleyen Öncül, genç meslektaşlarına da müzikle çalışarak işlerini keyifli hale getirmeyi tavsiye etti.

Torbalı ilçesindeki 6'ncı Noterlikte çalışan iki çocuk annesi Selma Öncül (46) sosyal medyada paylaştığı videolarla dikkat çekti. 22 yıldır iş yaşantısını sürdüren ve daha önce Ankara 46'ncı Noter Başkatibi iken çektiği 'Müdür Beyin Yeşil Kürkü' videosuyla sosyal medyada tanınan noter katibi Selma Öncül, 2020 yılının son gününde de türkü eşliğinde çalışırken video kaydetti. Önceki yayınladığı video 3 günde 1 milyon 200 bin kişi tarafından izlenen Öncül, 2021 öncesi de Rumeli türküsü 'Oğlan Oğlan' ile evrak mühürledi. Yıl sonunda defter tasdikleri yaptıklarını anlatan Selma Öncül, işlerinin yoğunlaştığını söyleyerek "Genelde mesai bittikten sonra defter tasdikliyorum. Defter tasdiki yaparken de müzik açıyorum. Daha önce de böyle videolar çekmiştim. Dün akşam da yayınladım. Bütün Türkiye'de noterlerin yıl sonu yoğunluğu olur. Yeni yıla kadar yetişmesi gereken işler var" dedi. 2012 yılından beri sosyal medya kullandığını kaydeden Öncül, o yıllardan itibaren video çektiğini belirterek, "2013'den beri her defter tasdikinde böyle videolar çekiyorum. 2017 yılında da 'Müdür Beyin Yeşil Köşkü' videosu çekmiştim. Müzikle ilgiliyim ama kendim söylemem. Taklit yapmayı seviyorum. Çalışırken müzik dinlemeyi seviyorum" diye konuştu.
MÜZİKLE KAFA DAĞITIYOR
Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla ilgili tepkilerin olumlu olduğunu ifade eden Selma Öncül, yeni işe başlayanlara da işlerini severek yapmalarını ve görevlerini keyifli hale getirmelerini önerdi. Sosyal medyada artık video çekmeyi düşünmediğini söyleyen Öncül şöyle devam etti:
"İşimi çok seviyorum. Ama sevdiğimiz müzikler de ekleyince işimiz daha keyifli oluyor. Negatif hiçbir şey almadım. Noterliğe gelen müşteriler, iş arkadaşlarım ve sanal aleme gelen yorumların hepsi olumlu. Herkese teşekkür ediyorum. Son olarak 'Oğlan Oğlan' isimli türkü eşliğinde görüntü çektim. Gün içerisinde de müzik dinliyorum. Kulağıma hoş gelenlerle video çekiyorum. Bu türkü kulağıma hoş geldi. Tasdik eşliğinde dinlemek için biraz daha hızlı müzik olması gerekli ya da ritmik olması lazım. Dün son kez video çektim. Gençlerin önü açılsın bir sürü genç katip var. Devam etmeyeceğim. Bir noktada bırakmak lazım. Benim için yeterli. Mesleğimiz zaten ciddi. Defter tasdiklerini mesainin dışında müzik eşliğinde yapıyoruz. Saatlerce A 4 kağıda mühür basıyorum. Bir müddet sonra hipnoz gibi oluyor. Kafayı dağıtmak için müzik katınca daha güzel oluyor. Herkes müzik dinlemeli. Güne böylece enerjik başlıyorsunuz. Mesleğin içine ortam müsaitse müzik de ekleyin, hakikaten zevkli çalışılıyor. En azından benim için öyle"

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER