Oynatma Listesi
HABERLER

Hastalıklara şifa arı iğnesi

Bursa'da Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne arı iğnesi yoluyla tedavi hizmeti başlatıldı. Nörolojik, romatizma ve bel ağrısı gibi hastalar, apiterapiyle tedavi ediliyor.

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde apiterapi yoluyla tedavi başladı. Randevu yoluyla nörolojik, romatizma ve bel ağrısı gibi hastalar kabul ediliyor. İlk hastaların arı zehrine karşı alerjisinin olup olmadığını anlamak için kan tahlilleri yapılıyor. Tahlillerin ardından alerjisi olmayan hastalar için tedaviye başlanıyor. İlk başlarda az doz ile uygulama yapılırken, daha sonraki seanslarda bu artış gösteriyor. Seanslar ise hastalıklara göre belirleniyor. Şu anda tedavi yöntemi hastanede haftada 2 kez uygulanıyor. Apiretapinin bir çeşit akupunktur tedavisi olduğunu ifade eden Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Dr. Dursun Ünal, bunun 5 bin yıllık bir geçmişinin olduğunu ve kabul görmüş tedavi şekli olduğunu söyledi.
Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Dr. Dursun Ünal, “Apiterapi artık ülkemizde de tanınmaya başladı. Daha çok hastanemizde kullandığımız arı zehridir. Apiterapi, arı ve arı ürünleriyle insanların tedavi olmaları ve tedavisine fayda katmaktır. Biz daha çok nörolojik, romatizmal hastalıklar ile bel ağrısı çeken hastalarımızı tedaviye kabul ediyoruz. Kişinin arı zehrine karşı alerjisinin olup olmadığını anlamak için kan tahlili yapıyoruz. Eğer alerjisi yoksa deri testini yapıyoruz. Uygulayacağımız doz ve yerleri her seansta değişiyor. İlk başta az dozda uygulamaya başlayıp sonra artırıyoruz. Bunun ana prensibi akupunkturdur. Akupunkturun yaklaşık 5 bin yıllık bir tarihi vardır. Kabul görmüş bir tedavi şeklidir” dedi.

"Tedaviye biz idaremizin desteğiyle büyük binamızda yapıyoruz"
Arı zehriyle yapılan bu tedaviye de apipuntur dediklerini ifade eden Ünal, “Ülkemizde biz canlı arı kullanarak yapıyoruz. Akupunktur noktalarını seçerek hastalığa göre bu tedaviye başlıyoruz. Haftada 2 kez yaptırılması uygun olur. Ben kendim aynı zamanda arıcılık da yapıyorum. Bir gün önce veya aynı gün aldığım arıları kullanıyorum. Bu tedaviye biz idaremizin desteğiyle büyük binamızda yapıyoruz. Her türlü olumsuz şartta hazırlığımızın olduğu yerde yapıyoruz. Bir kişiyi arı yüzlerce kez sokmuş olabilir, ama sonucunda alerji çıkabilir. Ne kadar kan tahlili, deri testi yapmış olsak bile en küçük ihtimali göz önünde bulundurarak bu tedaviyi uyguluyoruz” diye konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER