Oynatma Listesi
HABERLER

Hastanenin 'alçı' faturası şoke etti: Annem Ukrayna'ya gidip muayene olacak

Antalya'da kızıyla pazar alışverişi yaparken bileği kırılan ve ardından özel bir hastanenin tedavi faturasıyla şoka uğrayan 61 yaşındaki Ukraynalı kadın, “Bu hem Türkiye hem de Ukrayna’da yaşayanlar için çok para” dedi. Talihsiz kadının kızı ise, annesinin Ukrayna’da muayene olacağını söyledi.

Olay, 4 Ağustos Cuma günü Kemer ilçesi Aslan Bucak Mahallesi Cuma pazarında yaşandı. Savaştan kaçıp Antalya'ya yerleşen Olena Buletsa (61), burada Şeyhmus Doğan ile yakın bir tarihte evlenen kızı Kateryna Buletsa'la (32) pazar alışverişine çıktı. Kızıyla birlikte yürüdüğü sırada dengesini kaybedip yere düşen Olena Buletsa'nın bileği kırıldı. Çevredekilerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi üzerine Buletsa ambulansla özel bir hastaneye götürüldü.

Burada iddiaya göre, sadece röntgen ve alçıya bin 680 dolar (günün kuruyla 44 bin 555 TL) fatura kesildi. Buletsa ve kızı bu parayı ödeyip evlerine döndü. Faturayı gören damadı Şeyhmus Doğan hastaneye gidip faturaya hastane çalışanları ve yetkililerine tepki gösterip itiraz etti. Olaydan bir gün sonrası ise 850 dolar Kateryna Buletsa’nın hesabına geri yatırıldı.

"UKRAYNA VE TÜRKİYE'DE YAŞAYANLAR İÇİN ÇOK PARA"

Bileği kırılan Olena Buletsa ise, “Sadece alçı ve röntgen için çok para. Bu hem Türkiye hem de Ukrayna'da yaşayanlar için çok para” ifadelerini kullandı.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER