Oynatma Listesi
HABERLER

Hatay’daki orman yangınına havadan müdahale tekrardan başladı

Hatay’ın Belen ilçesine bağlı Soğukoluk Mahallesi’nde çıkan yangın hızla yayılarak Müftüler ve Güzelyayla mahallelerine ulaştı. 7 ev ile 4 araç yanarken, 3 mahalle de tahliye edildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, 230 hektar alanın etkilendiği yangına sebep olan 2 kişinin gözaltına alındığını duyurdu

 Hava sıcaklıklarının rekor seviyelere ulaştığı bugünlerde, özellikle Akdeniz ve Ege’de çok sayıda orman yangını yaşanıyor. Hava sıcaklığının 40’ı bulduğu Hatay’ın Belen ilçesi Soğukoluk Mahallesi Armutçuk mevkiinde dün öğlen saatlerinde 2 kişinin bahçesindeki sazlık alanı temizlemek için yaktığı ateş ormana sıçrayarak hızla yayıldı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri ve yangın söndürme uçakları ile helikopter sevk edildi. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesine karşın alevler, yaşam alanlarına doğru genişledi. Soğukluk, Müftüler ve Güzelyayla mahalleleri tedbir amacıyla tahliye edildi. Yangına 9 uçak, 21 helikopter, 59 arazöz, 450 personel ile müdahale edilirken, gece görüşlü helikopterler de çalışmalara katıldı. Bölgede yaşayanlar da söndürme çalışmalarına destek verdi. Ancak alevler tüm çabaya karşın hızla büyüdü. Yangında can kaybı olmazken, 7 ev yandı 4 araçta da hasar oluştu. Olay yerine gelen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bölgedeki diğer mahallelerin de güvenlik nedeniyle tahliye edilebileceğini söyledi.

Deprem yıktı alevler yaktı

Yangının çıktığı bölgede evinin olduğunu söyleyen Yeter Aydoğan gözyaşları içinde, “Kardeşim ve babam evde onlara ulaşamıyorum. Bütün hayvanların yangının içinde kaldı. Kim ne derse desin bir daha orman kimsenin gelip piknik yapmasına, gelip içmesine izin vermeyeceğim” dedi. Soğukoluk Mahallesi’nde oturan Tülay Tatlıdil, “Evimiz orada köyün çevresi yangın sarmış durumda. Orası köy evimiz. Ablamın evi depremde yıkılınca oraya yerleşti. Köy şu an tahliye edildi” diye konuştu. Feride Özer de şunları söyledi: “Evim depremde yıkıldı enkazdan çıkıp köy evine yerleştim şimdi de yangına yakalandım.”

Taşıdıkları eşyaları yandı

Ali Bozkurt , “İskenderun Merkez’deki evimiz depremde ağır hasar aldı. Arsamıza konteyner koyduk. Eşyalarımızı oraya taşıdık. Onlar da orada yandı. Var olan her şeyimiz konteyner ile birlikte yandı. Konteynerın parasını henüz ödemedik. Kaçtık canımızı zor attık. Keşke cüzdanımı alabilseydik.”

 

Ağaç kesme motoruyla...

Orman yangını sırasında alevlerden kaçan komşularına yardım etmeye çalışan Yiğit Dingil (24) ayağını kırdı. Ayağı alçıya alındıktan sonra taburcu olan Dingil, DHA’ya “Yangın bir anda büyüdü. Komşularımızın hepsi yaşlı veya hasta. Kimse kaçamıyordu. Elime ağaç kesme motoru aldım, evlere yakın yerlerdeki ağaçları kesmeye başladım. Daha sonra komşularıma koşup, otomobile bindirmeye çalıştım. O sıra ayağım kırıldı. Zorlu bir şekilde yangın bölgesinden uzaklaştım. Evler alevler altında, perişan durumdayız” dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER