Oynatma Listesi
HABERLER

Hizbullah İsrail'i hedef aldı

29 gündür devam eden İsrail-Hamas savaşı kapsamında Tel Aviv, Hizbullah ile sık sık karşı karşıya geliyor. İran destekli örgüt 8 Ekim tarihinde İsrail'le çatışmaya girdi, sınır hattında günlerdir patlama sesleri kesilmiyor. Lübnan sınırına tanklar ve zırhlı birlikler konuşlandıran İsrail, birçok yerleşimi tahliye etti ve kuzey sınır hattında dört kilometrelik bir tampon bölge oluşturdu.

Dünya medyası Hizbullah'ın 'Burkan' füzesiyle İsrail'i vurduğunu kaydetti. İsrail tarafı ise bu saldırılara kısa sürede yanıt verdi ve Hizbullah'ın mevzilerini bombardımana tuttu. İsrail ordusu ayrıca Hizbullah'ın kendilerine iki farklı noktadan saldırdığını kaydetti.

BURKAN FÜZESİ NEDİR?

Yemen'de Husilerin sık sık kullandığı Burkan füzesi, ilk kez 9 Ekim 2016'da kullanıldı ve Suudi Arabistan'da Yemen sınırına yaklaşık 525 kilometre uzaklıktaki Kral Fahd Askeri Üssü bu saldırıda hedef alındı. Bu saldırıdan 18 gün sonra fırlatılan füze ise isyancılara göre 630 kilometre mesafedeki Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'na ulaştı. Bu füzenin havada imha edildiği açıklandı.

Ordu destekli isyancılar, Burkan 2-H füzesini ise "havada imha" problemini çözdükleri iddiası ile Şubat 2017'de tanıttı.

Husilere göre Burkan 2-H füzeleri;

Hareketli askeri rampadan fırlatılabiliyor.

Suudi Arabistan'ın yüzde 80'ine ulaşma kapasitesi var.

Havada imha önleyici savaş başlığı teknolojisi ile üretildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER