Oynatma Listesi
HABERLER

‘Hızır 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçları’nın ikinci etap teslimatı tamamlandı

ANKARA (İHA) - Türkiye ile AB sınırlarında, sınır gözetleme kapasitesinin artırılması için mobil gözetleme araçlarının tedarik projesinin ikinci etabı gerçekleştirildi. İkinci etap kapsamında 27 adet araç teslim edildi.

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) sınırlarında, sınır gözetleme kapasitesinin artırılması için mobil gözetleme araçları tedarik projesi zırhlı araç devir teslim töreni gerçekleştirildi. Katmerciler Parkur Alanı’nda gerçekleştirilen teslim töreninde İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Vali Muhterem İnce ve Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.
Toplam sözleşme bedeli yaklaşık 30 milyon Euro olan 57 adet Zırhlı Keşif Gözetleme Aracının tedarikine ilişkin sözleşmeler 29 Mayıs 2017 tarihinde imzalandı. Araç platformu olarak Katmerciler tarafından üretilen ‘Hızır 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçları’ kullanılmış olup, araç üzeri elektronik sensörler ve bu sensörlerin bir arada çalışmasını sağlayan güvenlik yönetim yazılımı ASELSAN tarafından tasarlanan ve üretilen milli sistemlerden oluşuyor. ASELSAN ürünü ACAR Kara Gözetleme Radarı, ŞAHİNGÖZÜ-OD Elektro-optik Sensör Sistemi, 9661 V/UHF Kara Telsiz Sistemi ve SEDA Atış Yeri Tespit Sistemi araç üzerine entegre edilmekte olup yine ASELSAN tarafından tasarlanan SECANS Güvenlik Yönetim Yazılımı ile tüm sensörlerin kontrolü ve bir arada çalışabilmesi sağlanmaktadır. Araç üzeri sensörler sayesinde, gece ve gündüz olumsuz hava koşullarında askeri birliklerin kısa, orta, uzun menzilde mobil gözetleme ihtiyacı karşılanacak. Radar ile tespit edilen bir hedef ya da atış yeri tespit sistemi ile tespit edilen bir keskin nişancı atışı sayısal harita üzerinde koordinatlarıyla belirlenerek termal kamera ile gözetlenebilmekte ve takip altına alınabilecek.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER