Oynatma Listesi
HABERLER

'İBB metro tünelini kapatıyor' iddiası! Sancaktepe Belediye Başkanı'ndan açıklama

Sancaktepe-Yenidoğan-Taşdelen metro hattı inşaatında kazılan tünel ve şaftlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından beton ve toprakla kapatılıyor. Söz konusu iddia Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'ye ait.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepkili. Döğücü'nün iddiasına göre Sancaktepe metro hattına ait çalışma durduruldu. Üstüne üstlük tünel ve şaftları beton ve toprakla doldurmaya başladı.

 

CNN Türk'e açıklamalarda bulunan Döğücü, 'Burada Sancaktepe'nin halkının umutları toprak altına alınmaktadır. Üzerine kamyonla toprak dökülmektedir. Öz kaynaklarla ihale edilmiş bir hat. Kılçık diye tabir ettikleri küçük bir hat. Cumhurbaşkanlığı tarafından yatırım imkanı verilmediğiyle alakalı bir savunmaları vardı. Bir o zaman dedik ki, 'Bunun öz kaynakla yapılabilir bir hat olduğunu biliyoruz ve o şekilde de planlanmış. Sözleşmesi de yapılmış. Bunun yatırım alamamakla, borçlanmakla ilgisi yok. Öz kaynakla yapılabilecek bir şey neden dış borçlanma diye insan zorluyorlar bunu. Maalesef güçlendirilerek bekletilebilirdi. Yapımına başlanabilirdi. Bu kadar metro ağlarıyla örülen bir İstanbul'da 6.9 km.'lik bir hat mı çok geliyordu? Ve buna mı kaynak ayrılamıyordu? Keşke yetki devrini verseler de biz yapsak. Bu ilçe belediyesinin bile yapabileceği olmasına rağmen İBB buraya tamamen Yenidoğan'ı Sancaktepe'yi gözden çıkarmış demektir.' dedi.

Döğücü, İBB metro hattına yatırım onayı çıkmadığını ve kredi alınamayacağı için durdurulduğunu söyledi. Uzunluğu 6,9 km. olan Sancaktepe-Yenidoğan metro hattı çalışmalarıyla 2017 yılında başlatılmıştı.

Vatandaşlar metro hattı çalışmasının durdurulmasının iyi olmadığını ve kapatılmamasını istedi. Bir vatandaş ise, "Başta dünyada kadar masraf yapıldı buraya. Ama şu anda kapatılıyor. Bunun sebebi nedir acaba?" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER