Oynatma Listesi
HABERLER

İngiltere'de Boris Johnson istifa etti!

İngiltere'de hükümet krizi sürüyor. Peş peşe istifa haberleri gelirken, Başbakan Boris Johnson kendi kabinesinin "istifa et" baskısı altına girdi. Johnson, bugün öğlen saatlerinde basın mensuplarının karşısına geçerek istifa ettiğini açıkladı.

BBC de dahil olmak üzere birçok medya kuruluşu, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın bugün istifa edeceğini duyurmuştu. Johnson, bir dizi üst düzey bakanının istifasına rağmen iktidara tutunmuştu ancak bu kararı uzun sürmedi. Öğle saatlerinde basın mensuplarının karşısına geçen Johnson, istifa ettiğini duyurdu.

"Verdiğimiz sözleri tuttuğumuz için mutlu ve gururluyuz. Rusya savaşı karşısındaki kararlı tutumumuz için gururluyuz" ifadelerini kullanan İngiltere Başbakanı Johnson, partisinin liderliğinden istifa ettiğini, başbakanlık görevine ise yeni lider seçilene kadar devam edeceğini açıkladı. 

"BAŞBAKAN OLMAK BAŞLI BAŞINA BİR EĞİTİM"

Britanya halkına teşekkür eden Johnson, "Başbakan olmak kendi başına bile bir eğitim" ifadelerini kullandı.

 

 

Görev süresinin sona erdiğini doğrularken iyimser bir tonda konuşmaya çalışan Johnson, seçmenlerine 'bu inanılmaz görev için teşekkür ederim' diyerek şükranlarını sundu ve bu kadar çok savaşmasının sebebinin verdiği sözleri yerine getirmeye çalışması olduğunu savundu.

"GELECEĞİMİZ ALTIN"

Eşi Carrie, bebek Romy ve yardımcıları tarafından izlenen Johnson, hedefinde olduğu eleştirilerin yanı sıra elde ettiği başarılara dikkat çekti. Ailesine 'her şeye katlandıkları' için teşekkür eden Johnson, "Geleceğimiz altın" diyerek sözlerini bitirdi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER