Oynatma Listesi
HABERLER

Interpol'ün aradığı ve maçta görülen Surinam Başkan Yardımcısı hakkında karar çıktı!

Interpol'ün aradığı Surinam Devlet Başkan Yardımcısı Ronnie Brunswijk'in, sahibi olduğu takımın maçında forma giymesi tüm dünyayı hayrete düşürmüştü. İlgili futbol federasyonu olayla ilgili kararını verdi.

Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF), Surinam Devlet Başkan Yardımcısı Ronnie Brunswijk'in, sahibi olduğu takımın formasını giyerek CONCACAF Ligi maçına çıkmasının ardından kararını verdi.

CONCACAF, hem Brunswijk'in takımı Inter Moengotapoe'nin hem de rakibi Honduras ekibi Olimpia'nın bu yılki turnuvadan men edildiğini bildirdi.

Konfederasyon, müsabakada dürüstlük kurallarının ciddi şekilde çiğnendiğini kaydetti.

60 yaşındaki Brunswijk, 21 Eylül'de oynanan maçta takım kaptanı olarak sahaya çıkmıştı. Brunswijk'in oğlu Damian Brunswijk de Inter Moengotapoe formasını terletmişti.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Devlet Başkan Yardımcısı Brunswijk'in, 6-0'lık mağlubiyetin ardından rakip takım oyuncularına para dağıttığı görülmüştü.

CONCACAF, maçtan bir gün sonra olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

BRUNSWİJK'E ÜÇ YIL CEZA

Konfederasyon her iki takımı da menetmesinin yanı sıra Brunswijk'in, düzenledikleri herhangi bir maça katılmasını üç yıl boyunca yasakladı.

 

Soruşturmanın devam ettiği ve olayla ilgili başka kişilerin de cezalandırılabileceği açıklandı.

RONNİE BRUNSWİJK KİMDİR?

Brunswijk, 1986-1992 yılları arasındaki Surinam İç Savaşı'nda aktif rol oynamıştı. Brunswijk, savaşın ardından kokain kaçakçılığı sebebiyle Hollanda'da 8 yıl, Fransa'da 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Interpol, Devlet Başkan Yardımcısı hakkında 2020'de tutuklama kararı çıkarmıştı. Ancak Surinam yurttaşlarını iade etmediği için bu karar uygulanamıyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER