Oynatma Listesi
HABERLER

iPhone'lerdaki Text Alert Notification sosyal medyanın gündemine oturdu!

Sosyal medya üzerinden paylaşılan gönderilerde iPhone kullanıcıları acil durum uyarısı aldı. Bundan kaynaklı olarak tedirgin olan kullanıcılar, Text Alert Notification'ın ne olduğunu araştırmaya başladı. Kısa bir süre önce de Vodafone'dan bir açıklama geldi.

Türkiye'deki iPhone kullanıcıları sabahın erken saatinde acil durum alarmıyla uyandı. Pek çok kullanıcının korkuyla hemen sosyal medyaya koştuğu konu hakkında onlarca paylaşım yapıldı. 

Evde Kal Türkiye olarak acil durum uyarısı alan iPhone kullanıcıları aslında başka konularda da bu uyarıyı alabilir. Twitter'da cihazlarına gelen alarmın ekran görüntüsünü paylaşan kullanıcılar, alarmın tekrarladığını birkaç kez telefonlarına geldiğini belirtiyor. 

Text Alert Notification nasıl kapatılır?

Text Alert Notification kısaca test uyarısı bildirimi anlamına geliyor. Eğer bu uyarıyı kapatmak isterseniz Ayarlar> Bildirimler> Text Alert Notification kısmına gelin ve bildirimleri kapatın. Alarm bildiriminin bütün iPhone kullanıcılarına gitmediği ilk etapta yalnızca Vodafone kullanıcılarına ulaştığı tahmin ediliyor. 

Vodafone'dan açıklama geldi

Alarmın yalnızca Vodafone kullanıcılarına geldiği resmi kaynaklardan doğrulandı. Vodafone yaptığı bir açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

'' 24 Temmuz 2021 Cumartesi sabah saatlerinde bazı iPhone kullanıcılarının telefonlarına Acil Durum Uyarıları kapsamında ''Evde Kal Türkiye'' bildiriminin iletildiği tespit edilmiştir. Konu teknik ekiplerimiz tarafından araştırılmaktadır. Yaşanan aksaklaık ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz. ''

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER