Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul merkezli 15 ilde terör operasyonu! 126 gözaltı kararı

İstanbul’da geçmiş dönemlerde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan bir örgüt mensubunun verdiği bilgi doğrultusunda terör örgütü DHKP-C ye bu sabah 16 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonlarda kimlikleri tespit edilen 126 örgüt mensubundan 64’ü adreslerinde bulunup gözaltına alınırken, 9.19 mm çapında 3 tabanca ile örgüte ait çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi.

DHKP-C terör örgütünün Silahlı Propaganda Birlikleri (SPB)’nde görevli olan ve geçtiğimiz günlerde İstanbul Emniyetince örgüte yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan bir örgüt mensubunun verdiği bilgileri savcılıkla paylaşan İstanbul TEM ekipleri, incelenen ifadelerin ardından kimlik ve adresleri tespit edilen 126 örgüt mensubunun yakalanmadı için bu sabah 06.30 da harekete geçti.

 

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle ortaklaşa düzenlenen baskınlarda İstanbul merkez olmak üzere 16 ilde 126 adrese baskın düzenlendi. Düzenlenen baskınlarda haklarında terör örgütü yöneticiliği ve üyeliğinden gözaltı kararı çıkarılan 64 isim adreslerde yakalanarak gözaltına alındı.

Baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda, örgüte ait çok sayıda dijital materyalin yansıra, 3 adet 9.19 mm çapında silah, silahlara ait şarjör ve (42) adet 9.19 mm çapında fişek ele geçirildi. 62 firari örgüt mensubunun yakalanması için çalışmalarını devam ettiren polis ve jandarmanın konu ile ilgili tahkikatı devam ediyor.

 

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER