Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul’da mevsimin ilk karı Silivri’ye düştü

İstanbul’da hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından mevsimin ilk kar yağışı Silivri’nin belli mahallelerinde görüldü.

İstanbul’da son günlerde hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber bugün saat 00.30 sıralarında İstanbul’da mevsimin ilk kar yağışı Silivri’ye yağdı. Silivri’nin bazı mahallelerinde başlayan kar yağışı ilçe geneline yayılmaya devam ediyor.

10 KENT İÇİN ‘SARI’ ALARM

HABER MERKEZİ - Meteoroloji'nin uyarılarının ardından soğuk hava dalgası yurda giriş yaptı. Yüksek kesimlere kar yağarken, Marmara’da fırtına, Doğu’da ise sis etkili oldu. İstanbul dahil 10 kent için sarı alarm verildi. Tekirdağ’da kuvvetli rüzgar etkisini gösterdi. Hızı saatte 60 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle Çorlu Havalimanı’nda dünkü eğitim uçuşlarına ara verildi. Kastamonu’nun Cide ilçesinde kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığı, yer yer 10 santimetreye ulaştı. Meteoroloji’den edinilen bilgilere göre, bugün Marmara ile Ege bölgelerinde fırtına bekleniyor. Bugün İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Manisa için “sarı” alarm verildi. Yoğun sis Balıkesir, Konya, Nevşehir, Hatay, Erzincan ve Diyarbakır’da etkili oldu. Sis hayatı olumsuz etkilerken, Balıkesir’de gemi seferleri, Konya ve Diyarbakır’da ise dün uçak seferleri iptal edildi.

Erzincan’ın yüksek rakımlı geçit noktalarında kar, tipi etkili oldu

Erzincan’ın yüksek kesimlerinde kar ve tipi etkili oldu. Kent merkezine ise yağmurla karışık mevsimin ilk karı yağdı.

Erzincan’ın yüksek kesimlerinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımı etkiledi. Erzincan-Sivas kara yolu üzeri Sakaltutan ve 2190 rakımlı Kızıldağ Geçidi ile Erzincan - Gümüşhane kara yolu Ahmediye Geçidi’nde kar, tipi ve buzlanma nedeniyle ağır tonajlı araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Kızıldağ Geçidi'nde konuşlu Karayolları 162. Şubesi Şefliği Kızıldağ Bakımevi ekipleri yolun ulaşıma açık kalması için gece boyu çalışmalarını sürdürdü. Ekipler kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak ulaşımın aksamaması için çaba sarf etti. Sakaltutan ve Ahmediye Geçitlerinde de ağır tonajlı araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Trafik ekipleri sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları hususunda uyardı. Yolda kalan tır sürücüleri de araçlarına zincir takılmasının ardından yola devam edebildi.

Öte yandan Erzincan merkeze de mevsimin ilk karı yağdı. Kar yerde tutmadı.

Osmaneli’nin yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde havanın soğumasıyla birlikte yüksek kesimlerine yılın ilk karı yağdı.

Hava sıcaklığının düşmesiyle, birlikte Osmaneli’nin Yüksek kesimlerinde bulunan 860 rakımlı, Ağlan köyünde yılın ilk kar yağışı başladı.
Köydeki evlerin üzerleri beyaz örtü ile kaplanırken, Ağlan Köy Muhtarı Kasım Balcı, “Kar yağışının saat 21:30 itibarı ile yağmaya başladı. Kar yağışının böyle devam etmesi sonucunda ilerleyen saatlerde yerler karla kaplanacak dışarıdan köyümüze gelecek olan misafirlerimizin gelirken tedbirli gelmelerini araçlarında zincir, takoz, çeki halatı bulundurmaları gerekir " dedi. Muhtar Balcı kar yağışı tüm çiftçilerimizi sevindirdi inşallah kar yağışı böyle devam eder de göletlerimiz dolar. Önümüzdeki sezon çiftçilerimiz susuzluk çekmez" dedi.

Kastamonu’da kar

Kastamonu’nun yüksek kesimlerinde öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı devam ediyor.

Kastamonu’da akşam saatlerinde yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı, il genelinde etkili olmaya başladı. Kar yağışı Kastamonu-Abana karayolunun Yaralıgöz ve Isırganlık mevkileri ile Ilgaz Dağı'nda, Ağlı, Küre, Seydiler, Şenpazar, Cide ve Devrekani ilçesinde etkili oluyor. Cide ilçesi Dağlı mevkiinde de kar yağışı etkisini sürdürüyor. Karayolları ekipleri, kar sebebiyle kapanan yolları açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışının keyfini çıkarmak için bazı aileler de çocuklarıyla birlikte Dağlı mevkiine geldi. Burada bir süre kar topu oynayan aileler, karın keyfini çıkardı. Bir süredir kar yağışını beklediklerini söyleyen bir vatandaş, karın tadını çıkartmak için bölgeye geldiklerini ifade etti.

Kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

İznik‘te kar etkisini sürdürüyor

Bursa’nın İznik ilçesinde dağ köylerinde öğle saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Soğuk havanın etkili olduğu İznik ilçesinde öğlen saatlerinde kar yağışı başladı. Dağ köylerinde etkili olan kar yağışı kısa sürede ilçeyi beyaza bürüdü. Vatandaşlar ise kar yağışını cep telefonları ile görüntüledi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER