Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul'daki kilise saldırısında yeni gelişme

İstanbul'da Sarıyer'deki kilisedeki saldırıya yönelik soruşturmada gözaltı sayısı artarken, saldırıya ilişkin yeni bilgiler de ortaya çıktı.

İstanbul Sarıyer'de Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde pazar ayini sırasında maskeli 2 kişi silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda 52 yaşındaki Tuncer Cihan hayatını kaybetti. Saldırıyı DEAŞ üstlenirken 2 katil zanlısı ile birlikte 51 kişi gözaltına alındı.

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Detayları Nihat Uludağ, saldırıya ilişkin detayları açıkladı.

BİRİNCİ SINIF ÖLÜM TİMİ

Nihat Uludağ'ın açıklamaları şöyle: Şüphelileri izlediğimizde DEAŞ’ın birinci sınıf ölüm timi. O kadar soğukkanlı, sakin, kendilerini tam muazzam bir şekilde kamufle etmişler. Hani çok dikkat çekiyorlar mı? Evet, çok dikkat çekiyorlar. Ayaklarında spor ayakkabı kaçmaya, koşmaya uyumlu. Üzerlerindeki siyah kıyafetlerle, taşıdıkları silahları kamufle etmeyi başarıyorlar. Gözlükler, kapüşon ve maskeyle eylem sonrasında kimliklerin tespitinin zorlaşması için yapılmış, özel bir ölüm timi bu aslında. Suikasta gittiğinde genelde olay sırasında tanınmamak için maske takıyorlar.

KRİTİK BİR SÜRECİ ATLATTIK

10 saatlik muazzam, kritik bir süreç atlattık. Çünkü Santa Maria Kilisesi’ne girdiler ve bir kişiyi hedef aldılar. Önce darp ettiler, sonra onu öldürdüler. Kilisenin içerisinde böyle bir infaz yapmaları dünyaya verecek muazzam bir mesajdı ve onu sağladılar. Kıyafetler, görüntüler, suikast tam olarak vermek istedikleri mesaja uygundu.

GÖZALTI SAYISI ARTIYOR

Öte yandan saldırıya ilişkin soruşturmada 47 olan gözaltı sayısının da 51'e yükseldiği öğrenildi.

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ SÜRÜYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir kişinin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında olayın zanlıları yakalanarak gözaltına alınmıştır. Zanlılar ve bağlantılarına yönelik soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında bir vatandaşımızın silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında olayın zanlıları yakalanarak gözaltına alınmıştır. Zanlılar ve bağlantılarına yönelik soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımızın yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin huzur ve güvenliğine kasteden terör örgütlerine ve şer odaklarına asla fırsat verilmeyecektir" ifadesini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER