Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul’un karla imtihanı

İstanbul'da etkili olan kar yağışı megakenti felç etti. Yollarda kalan vatandaşlar evlerine saatler sonra ulaşabildi. İBB’nin aldığı önlemleri yetersiz bulan vatandaş, “Bizi yüzüstü bıraktı” diyerek Ekrem İmamoğlu’na tepki gösterdi.

İstanbul’da önceki gece kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte bazı bölgelerde araçlar mahsur kaldı. Trafik ilerlemeyince bazı sürücüler araçlarını yol kenarlarına bırakarak yaya olarak devam etti. Bazı kişilerse geceyi arabalarında geçirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı önlemleri yetersiz bulan vatandaş Ekrem İmamoğlu’na isyan etti.

 

‘BİZİ YÜZÜSTÜ BIRAKTI’

Haramidere’de onlarca araç mahsur kalırken sürücüler araçlarını D-100 karayoluna bıraktı. Sabah saatlerinde ise kar yağışının etkisini azaltmasıyla Haramidere’de terk edilen araç sahipleri araçlarını almak için geri geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki gösteren vatandaşlardan Furkan Yener, “Hiç iyi değilim. Ekrem Başkan’a seslenmek istiyorum. Beylikdüzü halkı olarak mağdur olduk, bizi yüzüstü bıraktı. Arabanın içerisinde uyudum. Ardından eve gitmeye çalıştık” dedi.

‘BÖYLE ZULÜM GÖRÜLMEDİ’

Basın Ekspres Yolu’ndaki bazı güzergahlar da trafiğe kapatıldı. Başakşehir istikametinde kalan bazı araç sürücüleri ters istikamete dönerek yoldan çıkmaya çalıştı. Araçların geçmesi için Bakırköy istikametindeki bariyerler kaldırıldı. Basın Ekspres yolunda mahsur kalan bir TIR şoförü, “İstanbul İstanbul olalı ne böyle bir belediye başkanı, ne de böyle bir zulüm görmedi” diyerek tepki gösterdi.

 

Edirnekapı’da toplu taşıma araçlarıyla işlerine gitmeye çalışan vatandaşlar yürümekte güçlük çekti. Toplu ulaşım araçlarının soğuk olduğunu söyleyen Erdin Kaya, “Ekrem İmamoğlu’ndan rica ediyorum. Tramvaylar çok soğuk rica ediyorum kaloriferler yansın. Üşüyoruz. Ha dışarıda oturuyoruz. Ha halk otobüsünün ha tramvayın içinde oturuyoruz. Vatandaşın bunu unutacağını zannetmesin”ifadelerini kullandı.

TARTIŞILAN ‘BALIKÇI’ FOTOĞRAFI

İstanbul’da vatandaşlar kar çilesiyle boğuşurken, Ekrem İmamoğlu’nun bir balıkçıda çekilen fotoğrafı ise tartışma yarattı. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı İmamoğlu’nun bu davranışını eleştirdi. İBB Sözcüsü Murat Ongun’un da yurt dışına tatile gittiği ortaya çıktı.

VALİLİK: 5 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yollarda mahsur kalan 5 bin 57 kişinin tahliye edildiğini, 3 bin 180 kişinin ise otel ve misafirhanelere yerleştirildiğini duyurdu.

İKİ BAKAN SAHADA: MARMARAY ÜCRETSİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da karla mücadele çalışmaları ile ilgili açıklamada bulundu. Soylu, “İstanbul’un her yerinde, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, emniyet müdürlerimiz ve Jandarma Komutanlarımız, topyekun bir çalışma ortaya koydular. Perşembe gününe kadar bu soğuk hava ve kar yağışı devam edecek. Vatandaşlarımız mümkün oldukça özel araçlarıyla yola çıkmasınlar” dedi. Karaismailoğlu ise, “Şu anda tüm yollar açık. Araçlara kısıtlama yok. Hızlı trenler İstanbul-Ankara arası çalışmakta. Marmaray, sabaha kadar ücretsiz olarak hizmet verecek” ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN 6 TEDBİR

İstanbul Valiliği, etkili olan yoğun kar yağışının kentte hayatı olumsuz etkilememesi için 6 önlem aldı. Alınan önlemler şöyle:

Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul'a girişler durduruldu. Dün saat 16.00 sıralarında söz konusu giriş kısıtlaması kaldırıldı.

Güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personeller bugün de idari izinli sayılacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul, engelli ve hamileler 26-27-28 Ocak'ta idari izinli sayılacak.

 

Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki şehirlerarası yolcu otobüslerinin çıkışları bugün saat 09.00'a kadar durduruldu.

Üniversitelerde 31 Ocak'a kadar eğitime ara verildi.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde 26-27-28 Ocak'ta eğitime ara verildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER