Oynatma Listesi
HABERLER

İstilacı pitonu canlı canlı yedi: 'Görüldüğü yerde insanlar tarafından öldürülmeli'

Devasa piton yılanını tek hamlede yenen ve canlı canlı yiyen timsahın görüntüleri dünya medyasında ses getirdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin timsahlarıyla ünlü eyaleti Florida'da Alison Joslyn isimli kadın hafta sonu bisiklet sürmek için her zamanki gibi hazırlandı ve yola çıktı. Performans sporcusu olan ve uzun mesafeleri bisikletiyle kat eden Alison, henüz yolculuğunun başında kendisini şoke eden bir görüntüyü kayda geçirdi. Everglades Ulusal Parkı'nda çekilen videoda, timsah ve pitonun savaşı kameraya yansıdı. 4000 ton basınca sahip çenesiyle devasa yılan tek hamlede öldüren timsah ile ilgili Alison "Everglades'te terör estiren pitonlardan biri daha eksildi" diyerek o anların görüntüsünü paylaştı.

YORULMUŞ OLABİLİR

Timsahın halsiz ve yorgun olması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Alison, havaların soğuk olması ve piton ile girdiği mücadelede yorulmuş olabileceğini kaydetti.

İSTİLACI PİTONLAR

Öte yandan timsahlar Florida'nın yerli hayvanlarından biridir, pitonlar ise bölgedeki istilacı tür olarak kabul ediliyor. Zehirli olmayan bu yılanlar genellikle insanlarla temasa girmekten kaçınır ve rakunlar ile beslenir.

Özellikle Güney Florida'da nüfusu artan piton yılanları bölgedeki yaban hayatı etkilemiş ve birçok canlının popülasyonunun düşmesine yol açmıştır. Florida Balık ve Vahşi Yaşam Komisyonu'na göre, piton yılanları yakalandıkları anda öldürülmelidir.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER