Oynatma Listesi
HABERLER

İttifaka veda mı etti? Eski CHP'li Sevigen'den Akşener yorumu

Eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ittifak ortaklarına 'Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmediler' sözlerini değerlendirdi.

CNN TÜRK canlı yayınında Kaan Temeltaş'a konuk olan eski CHP'li Sevigen'in açıklamalarından satır başları şöyle; Meral hanım 'Hem yapacağız' dedi, 'Hem yapmayacağız' dedi. Öyle bir babayiğitlik yaptı. Böyle bir meydan okur gibi yaptı.

Alanı gördünüz değil mi? Alan ne kadar zayıf. Böyle iddialı bir partinin o kadar zayıf ki... 19, 20 ilin afişlerini gördüm. Çok zayıf. İktidara yürüyecek ya da iktidara ortak olmak isteyen başka partilere meydan okuyan bir partinin toplantısı böyle olur mu?

Toplumun Meral hanıma inancı kalmamış. Meral hanımın son seçimlerde yaptığı tutarsızlık toplumda ciddi gözünden düşürmüş. O eski kendi havası da yok. Dikkat edin... Siyasi bir öfke kontrolüne ihtiyacı var. Hem barış istiyor, hem kendisi bağırıyor.

"İTTİFAKA VEDA ETMEDİ"

Masadaki ortakların hepsine racon kesti, fırça çekti ve 'Hiçbirinizi istemiyorum' dedi. Yani burada Kemal beye de hatta iki tane çok methettiği belediye başkanına da. Bundan sonraki seçimler yine göreceksiniz, dönecektir. Söylediğim hep haklı çıkıyor. Yine ittifak yapacak.

İttifaka veda etmedi. Ben ittifaka veda olduğunu zannetmiyorum. Bu meydan okumadır. Siyasetin dili, kimse bilmez bunu... Ali Babacan bir babayiğitlik yaptı. Genel seçimlerde 6'lı masa toplanırken 'Ben tek başıma amblemimle gireceğim' dedi, ne olu? Geldi bizim CHP'ye yamandı. Ondan sonra CHP'yi kötülemeye başladı. Ama kendi gücüyle girmedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER